Svi proizvodi Juvitana povučeni sa tržišta

Svi proizvodi dječje hrane "Juvitana" proizvođača "Takovo" iz Gornjeg Milanovca biće povučeni sa tržišta RS bez obzira na to da li je riječ o proizvodima koji su prošli analizu ili ne.

Republika Srpska 16.11.2016 | 10:50
Svi proizvodi Juvitana povučeni sa tržišta
Rekli su ovo u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove RS i istakli da nadziru postupak povlačenja proizvoda iz prometa.

- Kompanija "Takovo" Gornji Milanovac nas je obavijestila da su od sedam vrsta kašica za koje se sumnja da su opasne, na tržište BiH isporučene dvije. Riječ je o kašastom voćnom soku "Juvitana" od jabuke i banane sa rokom upotrebe do 17. februara 2018. godine i kašici od banane i jabuke, sa rokom upotrebe do 21. juna 2019. godine - rekla je portparolka ove institucije Dušanka Makivić.

Ona je pojasnila da je služba prodaje kompanije "Takovo" prošle sedmice naložila povlačenje sa tržišta svih sedam spornih proizvoda, do dobijanja rezultata superanalize, ali da su u međuvremenu počeli povlačenje svih proizvoda "Juvitana".

- Inspekcija za hranu RS kod uvoznika za BiH sada nadzire postupak povlačenja proizvoda sa tržišta kako bi sve dječje kašice i voćni sokovi "Juvitana" bili uklonjeni sa polica marketa u RS - kazala je Makivićeva.

U dječjim kašicama "Juvitana" inspektori u Srbiji pronašli su tragove pesticida, koji tokom dugotrajnog unosa u organizam mogu izazvati stomačne probleme.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

16.11.2016 10:05

Ako pogledate rok trajanja do 2018. ili 2019. godine, jasno je da je ta hrana prepuna konzervansa i hemije. Vani rok trajanja hrane za djecu je nekoliko mjeseci.

ODGOVORITE
Name

re

16.11.2016 21:54

Ne lupaj majke ti.

Name

matematika

16.11.2016 21:54

A koje jabuke i voce mi jedemo onda?Kao voce koje kupujemo je dobro a Juvitana nije.Analize u svim okolnim drzavama su dobre samo Kurcic kaze da nisu.Ocigledno je nesto drugo po srijedi.Ovo me podsjeca kad su ustase za mlijeko iz BH rekli da je kancerogeno!!!!

ODGOVORITE
Name

reket

17.11.2016 10:15

Nece da placa reket Andreju.Nije jedini.

ODGOVORITE