Опрез: Мјестимично клизави коловози

На путевима у Републици Српској вози се по претежно сувим коловозима уз задовољавајућу проходност већине путних праваца, а због ниске температуре током ноћи, на дионицама у планинским предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима коловози су мјестимично залеђени и клизави.

Република Српска 16.11.2016 | 09:30
Опрез: Мјестимично клизави коловози
Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују опрезну и спорију вожњу, прилагођену условима и стању на путу, те подсјећају да је јуче ступила на снагу законска одредба о обавезном посједовању зимске опреме на путевима у БиХ.

Због минерских радова на магистралном путу Бањалука-Црна Ријека, код "МХЕ Бочац", саобраћај ће привремено бити обустављен од 14.00 до 14.30 часова.

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без посебних ограничења, по претежно сувим коловозима.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја и регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, потпуно је обустављен саобраћај за сва возила. Саобраћај се преусмјерава на алтернативни путни правац, локални пут кроз село Брестово, гдје је забрањен саобраћај за теретна возила преко 15 тона носивости.

Због радова, на изградњи моста-вијадукта на дионици регионалног пута Стари Мајдан два-Ламовита, потпуно је обустаљен саобраћај за сва возила.

Радови се изводе на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Костајница-Козарска Дубица један, Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник, Котор Варош-Митровићи, Укрина-Вијака у Вијачанима и на путном правцу Карановац-Митровићи.

На снази су и повремене обуставе саобраћаја на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због радова на деминирању терена на дионици магистралног пута Тузла-Угљевик у мјесту Бањ Брдо, локалитет Симина цеста, биће повремено обустављан саобраћај од 8.00 до 16.00 часова, тако што ће обуставе трајати 30, а пропуштање саобраћаја 15 минута.

У времену од 8.00 до 16.00 часова, ради деминерских радова, привремене су обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Теслић-Котор Варош, у мјесту Рујевица. Обуставе трају 30, а пропуштање саобраћаја 15 минута.

Због деминерских радова у мјесту Клакари Доњи, општина Брод, повремене су обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље-Брусница у времену од 8.00 до 15.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе/Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

И на подручју Федерације БиХ има поледице на коловозима, посебно на дионицама у вишим планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима, док су на дионицама које пролазе кроз усјеке учестали одрони земље или камења на коловоз.

Због извођења радова на редовном одржавању система у тунелу 1. март вечерас од 22.00 часа до сутра до 5.00 часова најављено је затварање дионице ауто-пута Зеница југ-Лашва /смјер Зеница југ-Лашва/.

Повремене обуставе саобраћаја због минерских или деминерских радова, током дана најављене су на регионалном путу Завидовићи-Олово у времену од 8.00 до 16.00 часова.

На мјестима извођења санационих радова саобраћа се спорије уз обавезно поштивање привремено постављене саобраћајне сигнализације, укључујући магистралне путеве Бањалука-Јајце, Прозор-Јабланица, Кључ-Мркоњић Град и Прибој-Симин Хан.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.

Због радова на подручју Хрватске, на граничним прелазима Орашје-Жупања и Брод-Славонски Брод возила саобраћају успорено, тако да се возачима препоручује да што мање користе ова два прелаза.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар