Oprez: Mjestimično klizavi kolovozi

Na putevima u Republici Srpskoj vozi se po pretežno suvim kolovozima uz zadovoljavajuću prohodnost većine putnih pravaca, a zbog niske temperature tokom noći, na dionicama u planinskim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi.

Republika Srpska 16.11.2016 | 09:30
Oprez: Mjestimično klizavi kolovozi
Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, te podsjećaju da je juče stupila na snagu zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod "MHE Bočac", saobraćaj će privremeno biti obustavljen od 14.00 do 14.30 časova.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po pretežno suvim kolovozima.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila. Saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog radova, na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog puta Stari Majdan dva-Lamovita, potpuno je obustaljen saobraćaj za sva vozila.

Radovi se izvode na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Mitrovići, Ukrina-Vijaka u Vijačanima i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići.

Na snazi su i povremene obustave saobraćaja na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog radova na deminiranju terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, biće povremeno obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova, tako što će obustave trajati 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

U vremenu od 8.00 do 16.00 časova, radi deminerskih radova, privremene su obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica. Obustave traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, povremene su obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore/Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

I na području Federacije BiH ima poledice na kolovozima, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelu 1. mart večeras od 22.00 časa do sutra do 5.00 časova najavljeno je zatvaranje dionice auto-puta Zenica jug-Lašva /smjer Zenica jug-Lašva/.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana najavljene su na regionalnom putu Zavidovići-Olovo u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, uključujući magistralne puteve Banjaluka-Jajce, Prozor-Jablanica, Ključ-Mrkonjić Grad i Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar