Булатовићу и Видовићу продужен притвор

Бањалучки Окружни суд продужио је притвор Александру Булатовићу /30/ из Источног Сарајева и Саши Видовићу /34/ из Бијељине за још два мјесеца због сумње да су починили тешко убиство Мирослава Лазаревића.

Република Српска 16.11.2016 | 09:08
Булатовићу и Видовићу продужен притвор
Притвор Булатовићу и Видовићу може трајати до 16. јануара, речено је Срни у суду.

Притвор осумњиченима је продужен због бојазни да ће уништити, сакрити, измјенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те због бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Мјере притвора су продужене и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења.

Притвор је продужен и због тога што би пуштање на слободу осумњичених, резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Булатовић и Видовић се сумњиче да су Лазаревића из аутоматске пушке убили у ноћи 15. на 16. октобар, и то у моменту док је возио свој "голф седам" кроз Београдску улицу у Источном Новом Сарајеву. Лазаревић је подлегао на лицу мјеста.

Извор: Срна
Фото: Горан Шурлан / РАС Србија

Коментари / 0

Оставите коментар