Bulatoviću i Vidoviću produžen pritvor

Banjalučki Okružni sud produžio je pritvor Aleksandru Bulatoviću /30/ iz Istočnog Sarajeva i Saši Vidoviću /34/ iz Bijeljine za još dva mjeseca zbog sumnje da su počinili teško ubistvo Miroslava Lazarevića.

Republika Srpska 16.11.2016 | 09:08
Bulatoviću i Vidoviću produžen pritvor
Pritvor Bulatoviću i Vidoviću može trajati do 16. januara, rečeno je Srni u sudu.

Pritvor osumnjičenima je produžen zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Mjere pritvora su produžene i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja.

Pritvor je produžen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih, rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Bulatović i Vidović se sumnjiče da su Lazarevića iz automatske puške ubili u noći 15. na 16. oktobar, i to u momentu dok je vozio svoj "golf sedam" kroz Beogradsku ulicu u Istočnom Novom Sarajevu. Lazarević je podlegao na licu mjesta.

Izvor: Srna
Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Komentari / 0

Ostavite komentar