Вучић одмах иза Тита, Ђинђић испред Слобе

Најпопуларнији лидер у Србији је и даље Јосип Броз Тито, а одмах за њим следи актуелни премијер Александар Вучић, док је некадашњи премијер Зоран Ђинђић на листи далеко испред бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, показало је истраживање које је објавио лист "Данас".

Србија 15.11.2016 | 22:42
Вучић одмах иза Тита, Ђинђић испред Слобе
Према истраживању урађеном у октобру на узорку од 1.500 грађана, на питање ко је најбољи лидер Србије, 32 одсто испитаника се изјаснило за Тита, 31 одсто за Вучића, а за Ђинђића 11 одсто, пише "Данас".

Кад добију шест понуђених имена, грађани Србије кажу да је најбољи лидер Јосип Броз Тито, док је тик иза њега Александар Вучић. Ово показује истраживање Демостата, у које је "Данас" имао увид. Следеће име за које су се испитаници одлучили је Зоран Ђинђић са 11 одсто, а далеко иза њега је Слободан Милошевић са три одсто. Следе Борис Тадић и Војислав Коштуница са по два одсто.

У овом рангирању шест лидера Тито има предност у свим образовним групама, а Вучић само код средњеобразованих испитаника, 28 према 25 одсто, пише Данас.

Ово истраживање путем непосредног личног интервјуа "лицем у лице" осмислио је, реализовао и интерпретирао тим Истраживачко-издавачког центра Демостат, којим је руководио социолог Срећко Михаиловић.

Истраживање се бави темама како живе грађани Србије, чега се плаше и да ли имају наду у промену набоље, затим тиме ко влада Србијом и ко има моћ да мења Србију, шта је позадина власти, те ауторитарношћу и етничком дистанцом, односом грађана према демократији и политичким партијама, али и шансама председничког кандидата власти и опозиције на изборима идуће године.

(Данас)
Фото: РАС/РАС Србија

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

НапреДНО

15.11.2016 22:10

Вучић наручуо истраживање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

15.11.2016 23:05

Ма он је прије Бога. Прво Вуциц па Бог. Ко високо лети ниско пада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаког узорка

15.11.2016 23:09

То је мали узорак од 1.500 гласова да би се нешто ојективно утврдило

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

15.11.2016 23:11

То је најбољи доказ да су РАСРБЉЕНИ СРБи југославени и комунисти који због својих идеолоски разлога мрзе и сахрањују СРБе Светог Саве и Светосавску СРБију. Од Бранковица немогу никад постати Обилици. Издајник је увијек само издајник. Све генерације југославена и комуниста морају да изумру природним путем да би СРБство ВАСКРСЛО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

16.11.2016 12:57

Микићу, издајник си ти, твоји нацинал-шовинисти и клеро-фашисти. Ви сте срамота за овај народ и сваки пут кад сте се ви петљали у власт и политику овај народ је патио и крварио. Тако је било читаво вријеме кроз историју, тако је било и деведесетих и тако је остало од деведесете па све до данашњих дана. Отровали сте мозгове овом народу вашим национализмо и промитивизмом, а резултат вешег дијеловања је очит. Само треба погледати у вријеме уназад, од деведесетих годинама, па на овамо, види се у коју сте биједу утјерали народ у кога се наводно кунете. Зато се боље покриј по ушима, секташу један. Мислиш да си неки вјерник, а искривљујеш вјеру до те мјере да си раван све и једном припаднику ИСИЛ-а. Зло из тебе проговара, то је очигледно, нико те нормалан не подржава осим твојих вјерских фанатика. Срам те и стид било!

Name

ос

15.11.2016 23:52

Сто се плати, то се и написе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгомир

16.11.2016 00:28

Е кукавна Србијо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

16.11.2016 06:19

Ова анкета показује колико је српски народ дилетант у политици.Тито најбољи,а Диндиц треци!То нису људи да воде дрзаву у просперитет.Хипотетицки,да је Тито био владар на цитавој з.кугли у задњих нпр. 400год.данас не би имали ни авионе, ни возила,а о телевизији,мобилним телефонима и интеренету да се не говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пионир

16.11.2016 06:35

ЈБ највеци син, за сва времена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

16.11.2016 11:21

ШЕФ ОДРЕДА ЗА ЛИКВИДАЦИЈЕ. МАЛА МАЦА!!!???

Name

yугословен

16.11.2016 13:15

ЈОСИПУ БРОЗУ ТИТУ ЈЕ ДОСАО ЦИЈЕЛИ СВИЈЕТ НА САХРАНУ И ДАНАС КАДА НЕКО УМРЕ НА САХРАНИ СЕ ВИДИ КАКАВ ЈЕ БИО ЦОВИЈЕК

ОДГОВОРИТЕ
Name

бск

17.11.2016 18:31

Маните се глупост како мозете поредити тита са овим муљавком није тито то заслузијо да га поредите са сваком битангом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Миггyy

22.11.2016 19:36

НИЈЕ НОСТАЛГИЈА! Тито је сада најпопуларнија личност у Србији. Како то? Тито се упокојио пре 36 година, а народ га још памти. У Титово време школство и здравство су били бесплатни, направљене су фабрике у којима радило становништво, а сада то је руина и ми не можемо да их окречимо, а камо ли да радимо. У Титово време имао сам плату десет пута већу него сада, а трошкови били далеко нижи. У актуелно најпроблематичној фирми РТБ Бор у Титово време радили су 24.ооо радника, сада мање за више од пет пута, извозио робу у вредности од 400 милиона долара, а увоз био је за пет пута нижи и производио бакра више од пет пута него сада, када се финансира из буџета и производи губитке, дуговања и хвалоспева менаџмента и власти. У Титово време било је радничко самоуправљање па је криминал, бахатост, тортура и самовоље руководства било далеко мање. Руковотство се бирало конкурсом. Сада влада диктатура неспособних менаџера, клептомана, климоглаваца, шлихтера и деспота, постављених од стране Владе Србије. У оно време набројаних негативности спречавала држава, а сада их здушно подржава и солидерише, а зна се зашто, лични интереси? У оно време није била оваква глад и беда, Србија је била средње развијена земља, а сада на дну Европе по стандарду и плати. Да је већину анкетираних било рођено пре тридесет година, зналачки би гласало другачије и ту би актуелни премијер лошије прошао, јер су му и успеси и квалитети лошији. Упоредите сами?.

ОДГОВОРИТЕ