ЛШ: Партизан немоћан, Шарлроа тројкама освојио Пионир!

Расходовани Партизан: Шарлроа тројкама срушио полупразни Пионир! Други меч заредом Партизан је дозволио себи да у првом полувремену прими 50 поена, а овога пута од фењераша.

Кошарка 15.11.2016 | 22:30
ЛШ: Партизан немоћан, Шарлроа тројкама освојио Пионир!
Срамота у Пиониру! Кошаркаши Партизана на свом терену изгубили су од белгијског Спируа из Шарлрое са 70:84 у петом колу Е групе Лиге шампиона. Победу из београдског храма кошарке однела је екипа која је у претходна четири кола мечеве губила са најбмање 15 поена разлике.

То је Партизану други пораз у овом такмичењу и други заредом у само четири дана, јер је у суботу такође као домаћин изгубио од Цедевите. Ни по чему црно-бели вечерас нису заслужили да победе не толико талентоване, али храбре и мотивисане госте из белгијског града Шарлроа.

Ричардсон и Боуман су направили вечерас највише проблема ионако порозној одбрани црно-белих, у чијем тиму осим Бранислава Ратковице није било расположеног играча.

Имао је, као што је и тренер Џикић више пута истицао ове сезоне, Партизан знатно талентованијих и бољих тимова него што је овај, али вечерашњи приступ утакмици свакако ће бити оно што би морало да натера и целу екипу и стручни штаб да ставе прст на чело. А управа би то исто морала да уради рецимо због треће утакмице заредом у којој посета није на нивоу досадашњих.

Тек у трећој четвртини ове утакмице црно-бели су почели да показују какве-такве знаке живота. И то, пре свих захваљујући резервном плејмејкеру Браниславу Ратковици. Ипак, то није било довољно чак ни за ривал какав је Спиру.

У последњој четвртинини када је било за очекивати да црно-бели крену у последњи напад, однос покушај да направе велики преокрет, заиграли су дивљу кошарку на којој би им вероватно позавидели и многи тимови из нижих рангова такмичења. Пришао је, додуше, Партизан на минус шест у једном тренутку (67:61), али је онда поново на површину испливала недисциплина.

Таква јурњава и недисциплина на терену много више је одговарала гостима који су паметно пуштали домаће кошаркаше да се испуцавају. Приступ Партизанових играча није се допао публици, па су тако рецимо, излазак Стефана Бирчевића са терена испратили звиждуцима.

Пораз од Цедевите очигледно је оставио последице на играче Партизана, а црно-бели су некако млитаво и безвољно отворили вечерашњу утакмицу. Деловали су као да би радије били на неком другом месту, а не у хали Пионир.

Такав поклон свака екипа, па и Спиру којег су многи потцењивали очигледно и табору црно-белих, прихватила је оберучке. Од првог судијског подбацивања мотивисани играчи белгијског клуба кидисали су на Партизанов кош.

И то се веома успешним учинком. Други меч заредом Партизан је дозволио себи да у првом полувремену прими 50 поена, што свакако није одлика озбиљних екипа. Када се на то дода и податак да је госте у овом периоду баш добро служио шут за три поена, погодили су девет пута из 12 покушаја, онда и не чуди што је Партизан константно био у минусу.

Предвођени расположеним Дитрихом Ричардсоном и Брусом Боуманом кошаркаши Спируа су у завршници првог полувремена стили и до гигантских 14 поена предности (46:32 у 18. минуту).

Поменућемо само да су у тиму Партизана са по 15 поена најефикаснији били Ратковица иМаринковић, док у одбрани црно-бели нису имали решења за Ричардсона и Боумена, који су убацили по 16.

У следећем колу ФИБА Лиге шампиона екипа Партизана гостује атинском АЕК-у, једном од највећих фаворита за освајање овог такмичења.

ПАРТИЗАН - ШАРЛРОА 70:84
/16:22, 24:27, 21:18, 9:17/

Дворана: Александар Николић;
Гледалаца: 3.000

Партизан: Робинсон 6, Ратковица 15, Врабац 3, Маринковић 15, Величковић 8, Бирчевић 5, Копривица 4, Андрић 2, Хечер 8 , Пот, Карахоџић, Луковић 2;
Шарлроа: Либер 11, Фусек, Јаронцевич 11, Марнгрејв 6 (7 ас), Харис, Ричардсон 16, Году 8, Боумен 16, Шеперд 5, Кемп, Шварц 2, Дејвис 9.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар