LŠ: Partizan nemoćan, Šarlroa trojkama osvojio Pionir!

Rashodovani Partizan: Šarlroa trojkama srušio poluprazni Pionir! Drugi meč zaredom Partizan je dozvolio sebi da u prvom poluvremenu primi 50 poena, a ovoga puta od fenjeraša.

Košarka 15.11.2016 | 22:30
LŠ: Partizan nemoćan, Šarlroa trojkama osvojio Pionir!
Sramota u Pioniru! Košarkaši Partizana na svom terenu izgubili su od belgijskog Spirua iz Šarlroe sa 70:84 u petom kolu E grupe Lige šampiona. Pobedu iz beogradskog hrama košarke odnela je ekipa koja je u prethodna četiri kola mečeve gubila sa najbmanje 15 poena razlike.

To je Partizanu drugi poraz u ovom takmičenju i drugi zaredom u samo četiri dana, jer je u subotu takođe kao domaćin izgubio od Cedevite. Ni po čemu crno-beli večeras nisu zaslužili da pobede ne toliko talentovane, ali hrabre i motivisane goste iz belgijskog grada Šarlroa.

Ričardson i Bouman su napravili večeras najviše problema ionako poroznoj odbrani crno-belih, u čijem timu osim Branislava Ratkovice nije bilo raspoloženog igrača.

Imao je, kao što je i trener Džikić više puta isticao ove sezone, Partizan znatno talentovanijih i boljih timova nego što je ovaj, ali večerašnji pristup utakmici svakako će biti ono što bi moralo da natera i celu ekipu i stručni štab da stave prst na čelo. A uprava bi to isto morala da uradi recimo zbog treće utakmice zaredom u kojoj poseta nije na nivou dosadašnjih.

Tek u trećoj četvrtini ove utakmice crno-beli su počeli da pokazuju kakve-takve znake života. I to, pre svih zahvaljujući rezervnom plejmejkeru Branislavu Ratkovici. Ipak, to nije bilo dovoljno čak ni za rival kakav je Spiru.

U poslednjoj četvrtinini kada je bilo za očekivati da crno-beli krenu u poslednji napad, odnos pokušaj da naprave veliki preokret, zaigrali su divlju košarku na kojoj bi im verovatno pozavideli i mnogi timovi iz nižih rangova takmičenja. Prišao je, doduše, Partizan na minus šest u jednom trenutku (67:61), ali je onda ponovo na površinu isplivala nedisciplina.

Takva jurnjava i nedisciplina na terenu mnogo više je odgovarala gostima koji su pametno puštali domaće košarkaše da se ispucavaju. Pristup Partizanovih igrača nije se dopao publici, pa su tako recimo, izlazak Stefana Birčevića sa terena ispratili zvižducima.

Poraz od Cedevite očigledno je ostavio posledice na igrače Partizana, a crno-beli su nekako mlitavo i bezvoljno otvorili večerašnju utakmicu. Delovali su kao da bi radije bili na nekom drugom mestu, a ne u hali Pionir.

Takav poklon svaka ekipa, pa i Spiru kojeg su mnogi potcenjivali očigledno i taboru crno-belih, prihvatila je oberučke. Od prvog sudijskog podbacivanja motivisani igrači belgijskog kluba kidisali su na Partizanov koš.

I to se veoma uspešnim učinkom. Drugi meč zaredom Partizan je dozvolio sebi da u prvom poluvremenu primi 50 poena, što svakako nije odlika ozbiljnih ekipa. Kada se na to doda i podatak da je goste u ovom periodu baš dobro služio šut za tri poena, pogodili su devet puta iz 12 pokušaja, onda i ne čudi što je Partizan konstantno bio u minusu.

Predvođeni raspoloženim Ditrihom Ričardsonom i Brusom Boumanom košarkaši Spirua su u završnici prvog poluvremena stili i do gigantskih 14 poena prednosti (46:32 u 18. minutu).

Pomenućemo samo da su u timu Partizana sa po 15 poena najefikasniji bili Ratkovica iMarinković, dok u odbrani crno-beli nisu imali rešenja za Ričardsona i Boumena, koji su ubacili po 16.

U sledećem kolu FIBA Lige šampiona ekipa Partizana gostuje atinskom AEK-u, jednom od najvećih favorita za osvajanje ovog takmičenja.

PARTIZAN - ŠARLROA 70:84
/16:22, 24:27, 21:18, 9:17/

Dvorana: Aleksandar Nikolić;
Gledalaca: 3.000

Partizan: Robinson 6, Ratkovica 15, Vrabac 3, Marinković 15, Veličković 8, Birčević 5, Koprivica 4, Andrić 2, Hečer 8 , Pot, Karahodžić, Luković 2;
Šarlroa: Liber 11, Fusek, Jaroncevič 11, Marngrejv 6 (7 as), Haris, Ričardson 16, Godu 8, Boumen 16, Šeperd 5, Kemp, Švarc 2, Dejvis 9.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar