Пријатељска: Промешани ''Орлови'' немоћни против Украјине!

Проклетство Украјине и даље траје: Муслинова Србија је безболно пала! Головима Шахова и Јермоленка Украјинци славили против Србије – 2:0.

Фудбал 15.11.2016 | 22:15
Пријатељска: Промешани ''Орлови'' немоћни против Украјине!
Проклетство Украјине и даље траје! Вечерас у Харкову смо још једном видели да нам та селекција просто не лежи, да ћемо морати да сачекамо  нову прилику да прекинемо негативан низ... Међутим, ако постоји добар моменат за пораз онда је то овај. Орлови су момете надиграли вечерашњег ривала, међутим нису у континуитету газили селекцијуАндреја Шевченка. На крају су уписали пораз, тек други у овој календарској години и први од када на клупи репрезентације седи Славољуб Муслин – 2:0.

Моћи ће искусни стручњак да извуче нешто позитивно из овог теста. Солидно је Душко Тошићдржао одбрану нашег тима, Андрија Павловић је био храбар, док је Лазар Марковић подсетио на најбоље дане. Да поновимо још једом – безболан пораз.

Видело се по уводним тренуцима меча у Харкову да је репрезентација Србије, без креатора последњих успеха, решена да врати Украјинцима мило за драго. Могао је у тим тренуцима тренер Славољуб Муслин да буде задовољан дешавањима. Храбро и одважно су деловали Орлићи. Високо су изашли на последњу линију Украјине, стално се нешто дешвало испред голмана Бојка.

Централна фигура тог дела био је нападач Копенхагена Андрија Павловић. Прво је после остављене лопте Катаија шутирао поред гола, а затим је мало недостајало да у мрежу скрене центаршут Младеновића. Украјинци без Конопљанке и Јермоленка деловали су некако уплашено, недоречено. Било је пукотина између линија тима Андреја Шевченка. Ткако је време пролазило, тако је домаћин успевао да се извлачи из канџи српског пресинга.

Заслужили су вођство Орлови због свега приказаног у првих 20 минута. Али Украјинци су издржали први удар и потом почели да дају знакове живота. Почели су да скупљају ничије лопте, тежиште игре су пребацилои на нашу половину. Успели су наши штопери да одолевају до 38.минута.

Била је то добра акција Украјинаца по левој страни, вишак, после којег је лопта дошла доЗозуље који није могао да матира Рајковића, али је на остављену лопту налетео Шахов и сместио је у мрежу за вођство домаћина од 1:0. Штета, нисмо лоше играли до тог тренутка.

Тест у Украјини послужио је Славољубу Муслину као својеврссна аудиција, као и тест за момке који у последње време кубуре са минутажом. Првотимац Спортинга Лазар Марковић унео је дозу агресије у поставу Орлова. Мучио је директне ривале, имао неколико запажених продора, али не и среће... Само мало креације је недостајало репрезентацији Србије да добије још вишу оцену за приказано у Харкову. Хучало је у шеснаестерцу Украјине, али још један период добре игре нисмо наплатили.

Бројне измене су касније спустиле темпо меча. Покушао је Муслин увођењем Митровића да избегне пораз. Није вредело. Неопрезно је Митровић Јермоленка, а исти играч је дуплирао предност Украјине

УКРАЈИНА – СРБИЈА 2:0 (1:0)
/Шахов 38, Јермоленко 87/

Стадион: Металиста у Харкову

Гледалаца: 6000

Судија: Мартин Стромбергсон (Шведска)

УКРАЈИНА (4-3-2-1): Бојко - Федецкиј, Кривцов, Ордец, Ракицкиј, Бутко - Сидорчук, Малишев, Шахов - Циганков, Каравејв - Зозуља.

СРБИЈА (3-4-3): Рајковић (од 46. Јовановић) - Пејчиновић, С. Митровић, Д. Тошић (од 84. Максимовић) – Игњовски (од 70. Ивановић) , Гудељ, Радоја, Младеновић - З. Тошић (од 46. Марковић), Катаи (од 69. Митровић), Павловић (од 46. Пешић).

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Слабо уклизавање

15.11.2016 23:06

Слабо је уклизавао Карлеуша Тошић

ОДГОВОРИТЕ