Prijateljska: Promešani ''Orlovi'' nemoćni protiv Ukrajine!

Prokletstvo Ukrajine i dalje traje: Muslinova Srbija je bezbolno pala! Golovima Šahova i Jermolenka Ukrajinci slavili protiv Srbije – 2:0.

Fudbal 15.11.2016 | 22:15
Prijateljska: Promešani ''Orlovi'' nemoćni protiv Ukrajine!
Prokletstvo Ukrajine i dalje traje! Večeras u Harkovu smo još jednom videli da nam ta selekcija prosto ne leži, da ćemo morati da sačekamo  novu priliku da prekinemo negativan niz... Međutim, ako postoji dobar momenat za poraz onda je to ovaj. Orlovi su momete nadigrali večerašnjeg rivala, međutim nisu u kontinuitetu gazili selekcijuAndreja Ševčenka. Na kraju su upisali poraz, tek drugi u ovoj kalendarskoj godini i prvi od kada na klupi reprezentacije sedi Slavoljub Muslin – 2:0.

Moći će iskusni stručnjak da izvuče nešto pozitivno iz ovog testa. Solidno je Duško Tošićdržao odbranu našeg tima, Andrija Pavlović je bio hrabar, dok je Lazar Marković podsetio na najbolje dane. Da ponovimo još jedom – bezbolan poraz.

Videlo se po uvodnim trenucima meča u Harkovu da je reprezentacija Srbije, bez kreatora poslednjih uspeha, rešena da vrati Ukrajincima milo za drago. Mogao je u tim trenucima trener Slavoljub Muslin da bude zadovoljan dešavanjima. Hrabro i odvažno su delovali Orlići. Visoko su izašli na poslednju liniju Ukrajine, stalno se nešto dešvalo ispred golmana Bojka.

Centralna figura tog dela bio je napadač Kopenhagena Andrija Pavlović. Prvo je posle ostavljene lopte Kataija šutirao pored gola, a zatim je malo nedostajalo da u mrežu skrene centaršut Mladenovića. Ukrajinci bez Konopljanke i Jermolenka delovali su nekako uplašeno, nedorečeno. Bilo je pukotina između linija tima Andreja Ševčenka. Tkako je vreme prolazilo, tako je domaćin uspevao da se izvlači iz kandži srpskog presinga.

Zaslužili su vođstvo Orlovi zbog svega prikazanog u prvih 20 minuta. Ali Ukrajinci su izdržali prvi udar i potom počeli da daju znakove života. Počeli su da skupljaju ničije lopte, težište igre su prebaciloi na našu polovinu. Uspeli su naši štoperi da odolevaju do 38.minuta.

Bila je to dobra akcija Ukrajinaca po levoj strani, višak, posle kojeg je lopta došla doZozulje koji nije mogao da matira Rajkovića, ali je na ostavljenu loptu naleteo Šahov i smestio je u mrežu za vođstvo domaćina od 1:0. Šteta, nismo loše igrali do tog trenutka.

Test u Ukrajini poslužio je Slavoljubu Muslinu kao svojevrssna audicija, kao i test za momke koji u poslednje vreme kubure sa minutažom. Prvotimac Sportinga Lazar Marković uneo je dozu agresije u postavu Orlova. Mučio je direktne rivale, imao nekoliko zapaženih prodora, ali ne i sreće... Samo malo kreacije je nedostajalo reprezentaciji Srbije da dobije još višu ocenu za prikazano u Harkovu. Hučalo je u šesnaestercu Ukrajine, ali još jedan period dobre igre nismo naplatili.

Brojne izmene su kasnije spustile tempo meča. Pokušao je Muslin uvođenjem Mitrovića da izbegne poraz. Nije vredelo. Neoprezno je Mitrović Jermolenka, a isti igrač je duplirao prednost Ukrajine

UKRAJINA – SRBIJA 2:0 (1:0)
/Šahov 38, Jermolenko 87/

Stadion: Metalista u Harkovu

Gledalaca: 6000

Sudija: Martin Strombergson (Švedska)

UKRAJINA (4-3-2-1): Bojko - Fedeckij, Krivcov, Ordec, Rakickij, Butko - Sidorčuk, Mališev, Šahov - Cigankov, Karavejv - Zozulja.

SRBIJA (3-4-3): Rajković (od 46. Jovanović) - Pejčinović, S. Mitrović, D. Tošić (od 84. Maksimović) – Ignjovski (od 70. Ivanović) , Gudelj, Radoja, Mladenović - Z. Tošić (od 46. Marković), Katai (od 69. Mitrović), Pavlović (od 46. Pešić).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Slabo uklizavanje

15.11.2016 23:06

Slabo je uklizavao Karleuša Tošić

ODGOVORITE