Гдје су стропни стативи Клиничког центра?

Нико не зна шта ће бити урађено са стропним стативима које је бањалучки Клинички центар купио 2008. године, а никада их није искористио. Стативи су купљени за вријеме док је министар здравља био Ранко Шкрбић. Шкрбић данас не жели да прича о тој теми.

Република Српска 15.11.2016 | 22:45
Гдје су стропни стативи Клиничког центра?
Тада је купљено 28 статива, а плаћени су 1,3 милиона марака. Никада нису уграђени нити коришћени у Клиничком центру. Тендер за набавку стропних статива расписао је тадашњи директор Милан Скробић, а уговор о набавци потписао је тадашњи и садашњи директор Клиничког центра Мирко Станетић.

Главна служба за ревизију је својевремено у препорукама тражила да се ријеши проблем стропних статива који су купљени, а не користе се. Клинички центар је обавијестио да су два без накнаде дата болници у Требињу, а да се за остале чека да се види хоће ли моћи да буду уграђени у Централни медицински блок. Министар здравља Драган Богданић нема прецизан одговор о судбини купљених статива.

Чињеница је да су стропни стативи купљени 2008. године, а да никада нису употребљени. Руководство Клиничког центра је прије неколико година признало да стативи никада нису употребљени, јер стропови у Клиничком центру нису адекватни за монтажу. У вријеме када су набављени стропни стативи, министар здравља био је Ранко Шкрбић.

Ранко Шкрбић сада је декан бањалучког Медицинског факултета.

МУП Српске је 17. јануара 2014. године поднио извјештај о кривичном дјелу против два директора Клиничког центра - Мирка Станетића и Милана Скробића. Специјално тужилаштво је у априлу исте године донијело наредбу о непровођењу истраге због непостојања сумње о кривичном дјелу.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ранко

15.11.2016 20:45

живио ти Шкрбићу стотину година,шишај кад имаш кога и пиј најскупљи виски са најљепшим Београдским женама,шишај још имаш шта,подмладило је стадо мало руно,биће берићета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

15.11.2016 21:15

ОВДЈЕ КОД НАД СЕ ТОЛИКО ПОСТЕНО РАДИ ДА ЈЕ НЕМОГУЦЕ НАЦИ ЕЛЕМЕНТЕ КРИВИЦНОГ ДЈЕЛА ИМА ВЕЛИКИ БРАТ КОЈИ ТО СВЕ НАДГЛЕДА ДА НЕБИ БИЛО ГРЕСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лет изнад кукавицијег гнијезда

15.11.2016 21:29

Искористени су за аеродром Требиње и тамо су заслузни за дуплирање броја путника сваке године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.11.2016 21:48

Човјек је очигледно докторирао на тему УГРАДЈИВАЊЕ...и јако му добро иде.

ОДГОВОРИТЕ