Gdje su stropni stativi Kliničkog centra?

Niko ne zna šta će biti urađeno sa stropnim stativima koje je banjalučki Klinički centar kupio 2008. godine, a nikada ih nije iskoristio. Stativi su kupljeni za vrijeme dok je ministar zdravlja bio Ranko Škrbić. Škrbić danas ne želi da priča o toj temi.

Republika Srpska 15.11.2016 | 22:45
Gdje su stropni stativi Kliničkog centra?
Tada je kupljeno 28 stativa, a plaćeni su 1,3 miliona maraka. Nikada nisu ugrađeni niti korišćeni u Kliničkom centru. Tender za nabavku stropnih stativa raspisao je tadašnji direktor Milan Skrobić, a ugovor o nabavci potpisao je tadašnji i sadašnji direktor Kliničkog centra Mirko Stanetić.

Glavna služba za reviziju je svojevremeno u preporukama tražila da se riješi problem stropnih stativa koji su kupljeni, a ne koriste se. Klinički centar je obavijestio da su dva bez naknade data bolnici u Trebinju, a da se za ostale čeka da se vidi hoće li moći da budu ugrađeni u Centralni medicinski blok. Ministar zdravlja Dragan Bogdanić nema precizan odgovor o sudbini kupljenih stativa.

Činjenica je da su stropni stativi kupljeni 2008. godine, a da nikada nisu upotrebljeni. Rukovodstvo Kliničkog centra je prije nekoliko godina priznalo da stativi nikada nisu upotrebljeni, jer stropovi u Kliničkom centru nisu adekvatni za montažu. U vrijeme kada su nabavljeni stropni stativi, ministar zdravlja bio je Ranko Škrbić.

Ranko Škrbić sada je dekan banjalučkog Medicinskog fakulteta.

MUP Srpske je 17. januara 2014. godine podnio izvještaj o krivičnom djelu protiv dva direktora Kliničkog centra - Mirka Stanetića i Milana Skrobića. Specijalno tužilaštvo je u aprilu iste godine donijelo naredbu o neprovođenju istrage zbog nepostojanja sumnje o krivičnom djelu.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ranko

15.11.2016 20:45

živio ti Škrbiću stotinu godina,šišaj kad imaš koga i pij najskuplji viski sa najljepšim Beogradskim ženama,šišaj još imaš šta,podmladilo je stado malo runo,biće berićeta.

ODGOVORITE
Name

MM

15.11.2016 21:15

OVDJE KOD NAD SE TOLIKO POSTENO RADI DA JE NEMOGUCE NACI ELEMENTE KRIVICNOG DJELA IMA VELIKI BRAT KOJI TO SVE NADGLEDA DA NEBI BILO GRESKE

ODGOVORITE
Name

Let iznad kukavicijeg gnijezda

15.11.2016 21:29

Iskoristeni su za aerodrom Trebinje i tamo su zasluzni za dupliranje broja putnika svake godine.

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.11.2016 21:48

Čovjek je očigledno doktorirao na temu UGRADJIVANJE...i jako mu dobro ide.

ODGOVORITE