Србија се пласирала на Европско првенство

Србија је учесник У21 Европског првенства у Пољској! Иако је поражена у реванш мечу баража квалификација од Норвешке 1:0, млада репрезентација наћи ће се у друштву најбољих селекција због победе у Београду од 2:0.

Србија 15.11.2016 | 20:59
Србија се пласирала на Европско првенство
Играчи Томислава Сивића имали су игру у првих 20-ак минута игре, и након што су примили гол у 70.

Тада је Харалдсеид одлично центрирао лопту ка Ељунусију, који је на прву ухватио волеј и савладао Вању Милинковић-Савића.

Селектор је направио пар измена у односу на прву утакмицу: стартери су били Марко Грујић, Андрија Живковић и Александар Чаврић уместо Лукића, Нинковића и Гаћиновића.

У првом полувремену су "орлићи" имали шансе преко Грујића, Сергеја и Ђурђевића, али Норвежани су имали среће, уз потпун фокус на одбрану. Норвежани су успели у ономе што су намерили – да не приме рани гол, па су се потом опустили и преотели иницијативу.

Србија је била принуђена да чека грешку и прилику за контру, па је Ељунуси већ у 20. минуту први пут озбиљно запретио Вањи. Недуго потом "орлиће" спасава Лазић фантастичном интервенцијом пред небрањеним голом.

У наставку је Живковића заменио Гаћиновић, а у 54. минуту је страховит шут упутио Ђурђевић, који му је ипак одбранио Росбах.

Управо је до краја меча доминирао норвешки голман и фрустрирао наше фудбалере, који су осим примљеног гола у 70. минуту успели да задрже резултат који их води на европску смотру.

У последњим моментима судијске надокнаде, норвешки фудбалер је зарадио директан црвени картон, па су домаћи завршили утакмицу са играчем мање.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар