Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo

Srbija je učesnik U21 Evropskog prvenstva u Poljskoj! Iako je poražena u revanš meču baraža kvalifikacija od Norveške 1:0, mlada reprezentacija naći će se u društvu najboljih selekcija zbog pobede u Beogradu od 2:0.

Srbija 15.11.2016 | 20:59
Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo
Igrači Tomislava Sivića imali su igru u prvih 20-ak minuta igre, i nakon što su primili gol u 70.

Tada je Haraldseid odlično centrirao loptu ka Eljunusiju, koji je na prvu uhvatio volej i savladao Vanju Milinković-Savića.

Selektor je napravio par izmena u odnosu na prvu utakmicu: starteri su bili Marko Grujić, Andrija Živković i Aleksandar Čavrić umesto Lukića, Ninkovića i Gaćinovića.

U prvom poluvremenu su "orlići" imali šanse preko Grujića, Sergeja i Đurđevića, ali Norvežani su imali sreće, uz potpun fokus na odbranu. Norvežani su uspeli u onome što su namerili – da ne prime rani gol, pa su se potom opustili i preoteli inicijativu.

Srbija je bila prinuđena da čeka grešku i priliku za kontru, pa je Eljunusi već u 20. minutu prvi put ozbiljno zapretio Vanji. Nedugo potom "orliće" spasava Lazić fantastičnom intervencijom pred nebranjenim golom.

U nastavku je Živkovića zamenio Gaćinović, a u 54. minutu je strahovit šut uputio Đurđević, koji mu je ipak odbranio Rosbah.

Upravo je do kraja meča dominirao norveški golman i frustrirao naše fudbalere, koji su osim primljenog gola u 70. minutu uspeli da zadrže rezultat koji ih vodi na evropsku smotru.

U poslednjim momentima sudijske nadoknade, norveški fudbaler je zaradio direktan crveni karton, pa su domaći završili utakmicu sa igračem manje.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar