Босић и Ковер потписали протокол о сарадњи

Делегација Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ предвођена предсједавајућим Младеном Босићем данас је у Будимпешти у одвојеним сусретима разговарала са предсједником државне скупштине Мађарске Ласлом Ковером и министром спољних послова Петером Сијартом.

Регион 15.11.2016 | 22:44
Босић и Ковер потписали протокол о сарадњи
Предсједавајући Младен Босић и предсједник мађарског парламента потписали су овом приликом Протокол о сарадњи парламената двије земље и изразили очекивања да ће у наредном периоду доћи до унапређења привредне, економске и културне сарадње између двије пријатељске земље.

„Мађарска је пријатељска држава са којом БиХ има добре односе, али сматрамо да се они додатно могу унаприједити, прије свега на економском плану", казао је Босић.

Он је прецизирао да је договорено да већ на прољеће поново буде успостављена директна авио-линија са Будимпештом, као и да 50 студената БиХ, односно РСи ФБиХ, сваке године има право на стипендије и бесплатне студије на мађарским универзитетима.

"Мађарска и остале земље Вишеградске групе и у наредном периоду даће снажан допринос бржем процесу европских интеграција земаља западног Балкана који је за нас јако важан јер би чланством у Европској унији били рјешени многи унутрашњи проблеми БиХ", рекао је током разговора са предсједником мађарског парламента предсједавајући ПД ПСБиХ Младен Босић.

Предсједник парламента Мађарске Ласло Ковер рекао је за БиХ веома важно да три конститутивна народа постигну компромис око кључних питања, те да се Мађарска снажно залаже за чланство свих земаља региона у Европској унији.

Чланови Колегија упутили су предсједнику Коверу званичан позив да наредне године посјети Босну и Херцеговину.

Парламентарна делегација БиХ налази се у дводневној радној посјети у Будимпешти.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Иван

15.11.2016 18:45

Што је ишао у Будмпешту Босић. Зар те протоколе у име БиХ не потписује Мектић. Па он нам из Америке доводи тужиоце да подучавају наше тужиоце. Да није смијешно било би жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дневница

16.11.2016 06:27

Исао да убере дневницу.Подуцио га Игор Црнадак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

16.11.2016 09:04

Има он савјетника, Вуксјловића, сила, громада!