Пленковић: БиХ је приоритет за Хрватску

Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је да сутрашња посјета министра одбране Дамира Крстичевића БиХ представља континуитет политике према којој је БиХ приоритет за Хр

Регион 15.11.2016 | 18:45
Пленковић: БиХ је приоритет за Хрватску
"Сарадња на подручју одбране и безбједности у оваквим комплексним околностима важан је моменат да Крстичевић успостави директно сарадњу са својом колегиницом у БиХ /Марином Пендеш/", рекао је Пленковић новинарима у Сплиту.

Он каже да је овај састанак важан и да Крстичићевић, као одговоран министар, жели да свој први радни билатерални сусрет одржи са Пендешевом у Међугорју. Крстичевић је прошле седмице отказао најављену посјету БиХ, што се доводило у везу са хапшењем десеторице некадашњих припадника ХВО-а у Орашју осумњичених за ратне злочине и са информацијом да је у БиХ против њега отворена истрага због ратног злочина почињеног у Мркоњић Граду 1995. године.

Одговарајући на питање да ли је забринут због те ситуације, Крстичевић каже да је интерес Хрватске сарадња и да из тог интереса иде на сутрашњи састанак у Међугорје, преносе хрватски медији.

Крстичевић је рекао да је Хрватској врло важан европски пут БиХ и да ће на сутрашњем састанку са Пендешовом бити ријечи о текућој војној сарадњи.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

папагај

16.11.2016 15:04

Стално понавља ову реценицу.Ми то не тразимо од вас.Ста висе,оставите нас на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

17.11.2016 10:46

Јесте како није само кад треба продати пиво воду и све остало које немозете ником другом продати

ОДГОВОРИТЕ