Plenković: BiH je prioritet za Hrvatsku

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da sutrašnja posjeta ministra odbrane Damira Krstičevića BiH predstavlja kontinuitet politike prema kojoj je BiH prioritet za Hr

Region 15.11.2016 | 18:45
Plenković: BiH je prioritet za Hrvatsku
"Saradnja na području odbrane i bezbjednosti u ovakvim kompleksnim okolnostima važan je momenat da Krstičević uspostavi direktno saradnju sa svojom koleginicom u BiH /Marinom Pendeš/", rekao je Plenković novinarima u Splitu.

On kaže da je ovaj sastanak važan i da Krstičićević, kao odgovoran ministar, želi da svoj prvi radni bilateralni susret održi sa Pendeševom u Međugorju. Krstičević je prošle sedmice otkazao najavljenu posjetu BiH, što se dovodilo u vezu sa hapšenjem desetorice nekadašnjih pripadnika HVO-a u Orašju osumnjičenih za ratne zločine i sa informacijom da je u BiH protiv njega otvorena istraga zbog ratnog zločina počinjenog u Mrkonjić Gradu 1995. godine.

Odgovarajući na pitanje da li je zabrinut zbog te situacije, Krstičević kaže da je interes Hrvatske saradnja i da iz tog interesa ide na sutrašnji sastanak u Međugorje, prenose hrvatski mediji.

Krstičević je rekao da je Hrvatskoj vrlo važan evropski put BiH i da će na sutrašnjem sastanku sa Pendešovom biti riječi o tekućoj vojnoj saradnji.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

papagaj

16.11.2016 15:04

Stalno ponavlja ovu recenicu.Mi to ne trazimo od vas.Sta vise,ostavite nas na miru.

ODGOVORITE
Name

Ante

17.11.2016 10:46

Jeste kako nije samo kad treba prodati pivo vodu i sve ostalo koje nemozete nikom drugom prodati

ODGOVORITE