Милић именован за градоначелника Брчког

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта од данас је Есед Кадрић, посланик СДА, његов замјеник је Иво Филиповић из ХДЗ а нови градоначелник Синиша Милић из СНСД-а.

Босна и Херцеговина 15.11.2016 | 22:43
Милић именован за градоначелника Брчког
Тако је на конститутивној сједници одлучила већина од 31-ог посланика.

У кратком експозеу након избора нови градоначелник је нагласио да у извршавању свих обавеза посланици и чланови Владе не смију дозволити да разлике у мишљењима блокирају рад оба нивоа власти: морамо се сложити да постоје питања око којих се не слажемо и не гледати у ретровизор јер компромис нема алтернативу, нагласио је Милић.

Предсједник Скупштине Есед Кадрић је најавио ревизију више закона које је у циљу деполитизације Скупштине наметао ОХР с циљем како је нагласио – враћања надлежности највишем органу власти дистрикта, а његов замјеник Иво Филиповић је увјерен да ће стабилна скупштинска већина коју чини 21 од 30-ог посланика, обезбиједити ефикасно одлучивање у интересу свих грађана.

За сутра је најављена примопредаја дужности градоначелника а за 15-ак дана и избор 12 чланова Владе у којој ће, у складу са постигнутим унутарстраначким договорима већине, дужност замјеника градоначелника обављати Анто Домић, посланик ХДЗ.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тата

15.11.2016 16:58

Опет црвено црна коалиција снсд И сдс! Нема висе сзп-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

15.11.2016 17:27

Хвала свима из СЗП који сто су подрзали насег кандидата за градонацелника. Цовјек је магистар правних нака, одмјерен , паметан, једном ријецју господин. И ови из СЗП кад буду имали оваквог кандидата и ми цемо га из СНСД подрзат. Али како ствари стоје неце га имати јос дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота

15.11.2016 17:37

Док је приватних факултета свако мозе имати диплому коју год зели...

Name

Питам само

15.11.2016 18:08

Је л' у Брцком и СДС у власти? Видим овдје у подјели ниста није добио.

ОДГОВОРИТЕ