Milić imenovan za gradonačelnika Brčkog

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta od danas je Esed Kadrić, poslanik SDA, njegov zamjenik je Ivo Filipović iz HDZ a novi gradonačelnik Siniša Milić iz SNSD-a.

Bosna i Hercegovina 15.11.2016 | 22:43
Milić imenovan za gradonačelnika Brčkog
Tako je na konstitutivnoj sjednici odlučila većina od 31-og poslanika.

U kratkom ekspozeu nakon izbora novi gradonačelnik je naglasio da u izvršavanju svih obaveza poslanici i članovi Vlade ne smiju dozvoliti da razlike u mišljenjima blokiraju rad oba nivoa vlasti: moramo se složiti da postoje pitanja oko kojih se ne slažemo i ne gledati u retrovizor jer kompromis nema alternativu, naglasio je Milić.

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić je najavio reviziju više zakona koje je u cilju depolitizacije Skupštine nametao OHR s ciljem kako je naglasio – vraćanja nadležnosti najvišem organu vlasti distrikta, a njegov zamjenik Ivo Filipović je uvjeren da će stabilna skupštinska većina koju čini 21 od 30-og poslanika, obezbijediti efikasno odlučivanje u interesu svih građana.

Za sutra je najavljena primopredaja dužnosti gradonačelnika a za 15-ak dana i izbor 12 članova Vlade u kojoj će, u skladu sa postignutim unutarstranačkim dogovorima većine, dužnost zamjenika gradonačelnika obavljati Anto Domić, poslanik HDZ.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tata

15.11.2016 16:58

Opet crveno crna koalicija snsd I sds! Nema vise szp-a!

ODGOVORITE
Name

Milorad

15.11.2016 17:27

Hvala svima iz SZP koji sto su podrzali naseg kandidata za gradonacelnika. Covjek je magistar pravnih naka, odmjeren , pametan, jednom rijecju gospodin. I ovi iz SZP kad budu imali ovakvog kandidata i mi cemo ga iz SNSD podrzat. Ali kako stvari stoje nece ga imati jos dugo.

ODGOVORITE
Name

Vukota

15.11.2016 17:37

Dok je privatnih fakulteta svako moze imati diplomu koju god zeli...

Name

Pitam samo

15.11.2016 18:08

Je l' u Brckom i SDS u vlasti? Vidim ovdje u podjeli nista nije dobio.

ODGOVORITE