Квалификације за СП у Азији: Озбиљна грешка судије и прелаз из двојке у кеца!

Јапан тукао Саудијску Арабију, Јужна Кореја преокретом до бодова против Узбекистана. Кини не помаже ни Липи, остаје без СП?! Фудбалска репрезентација Кине одиграла је без голова с Катаром у квалификацијама за СП 2018. године и готово сигурно неће изборити пласман у Русију.

Фудбал 15.11.2016 | 18:30
Квалификације за СП у Азији: Озбиљна грешка судије и прелаз из двојке у кеца!
Полако, али сигурно, Јапан крчи пут ка Русији 2018. године. После почетног пораза од Уједињених Арапских Емирата на свом терену, тим селектора Вахида Халилхоџића славио је у три од последње четири утакмице и дошао до добре позиције на половини мундијалских квалификација.

Јапанци су у Сајхитами тукли Саудијску Арабију са 2:1 и стигли је на табели Групе А. Домаћа селекција славила је уз обилату помоћ судије Махамуда Таки Аљафарија из Сингапура, који је измасакрирао госте (пет жутих, плус црвени картон у завршници меча). Најочигледније у финишу првог полувремена кад је проценио да је лопта погодила у руку Ал Хаибрија Абдулмалека - а није, јер су у питању биле груди - казнио Арабљане досудивши казнени ударац, из којег је Хироши Кијатаке другим узастопним голом у квалификацијама обрадовао навијаче.

Домаћин је контролисао игру и резултат и оверио победу десет минута пре краја. На пас Шинђија Кагаве везиста Херте Генки Харагучи постигавши четврти гол на последњих пет мечева за државни тим.



Истим резултатом завршен је меч и у Сеулу, где је Јужна Кореја тукла Узбекистан са 2:1 и претекла га на табели Групе Б.

На овом сусрету гости су водили поготком Биквема из средине првог полувремена, после катастрофалне грешке голмана Кима, али су се фаворити уозбиљили и у наставку и стигли до преоктрета.



Кини не помаже ни Липи, остаје без СП? Фудбалска репрезентација Кине одиграла је без голова с Катаром у квалификацијама за СП 2018. године и готово сигурно неће изборити пласман у Русију.

Кини није помогло ни то што је на клупи био Марчело Липи, доведен прошлог месеца како би спасио квалификације.

Фудбалери Кине су били бољи на терену, били су у неколико наварата близу голу, али нису успели да погоде мрежу Катара.

Кина из пет утакмица има само два бода у Групи А, у трећој рунди азијских квалификација, па пласман на шампионат света, први од 2002, изгледа веома далеко.

Први у групи је Иран са 11 бодова, Јужна Кореја има бод мање, а Узбекистан је на трећем месту са девет бодова. Сирија је сакупила пет, а Катар четири бода.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА МУНДИЈАЛ 2018. ГОДИНЕ - АЗИЈСКА ГРУПА

Група А

Јужна Кореја - Узбекистан 2:1 (0:1)
/Нам Ти Хи 57, Ко Ја Чеол 85 - Биквем 25/

Кина - Катар 0:0

Сирија - Иран 0:0

Група Б

Јапан - Саудијска Арабија 2:1 (1:0)
/Кијотаке 45 пен - Харагучи 80 - Хавсави 90/

Тајланд - Аустралија 2:2
/Дангда 20, 57пен - Јединак 9пен, 65пен/

Уједињени Арапски Емирати 2:0

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар