Kvalifikacije za SP u Aziji: Ozbiljna greška sudije i prelaz iz dvojke u keca!

Japan tukao Saudijsku Arabiju, Južna Koreja preokretom do bodova protiv Uzbekistana. Kini ne pomaže ni Lipi, ostaje bez SP?! Fudbalska reprezentacija Kine odigrala je bez golova s Katarom u kvalifikacijama za SP 2018. godine i gotovo sigurno neće izboriti plasman u Rusiju.

Fudbal 15.11.2016 | 18:30
Kvalifikacije za SP u Aziji: Ozbiljna greška sudije i prelaz iz dvojke u keca!
Polako, ali sigurno, Japan krči put ka Rusiji 2018. godine. Posle početnog poraza od Ujedinjenih Arapskih Emirata na svom terenu, tim selektora Vahida Halilhodžića slavio je u tri od poslednje četiri utakmice i došao do dobre pozicije na polovini mundijalskih kvalifikacija.

Japanci su u Sajhitami tukli Saudijsku Arabiju sa 2:1 i stigli je na tabeli Grupe A. Domaća selekcija slavila je uz obilatu pomoć sudije Mahamuda Taki Aljafarija iz Singapura, koji je izmasakrirao goste (pet žutih, plus crveni karton u završnici meča). Najočiglednije u finišu prvog poluvremena kad je procenio da je lopta pogodila u ruku Al Haibrija Abdulmaleka - a nije, jer su u pitanju bile grudi - kaznio Arabljane dosudivši kazneni udarac, iz kojeg je Hiroši Kijatake drugim uzastopnim golom u kvalifikacijama obradovao navijače.

Domaćin je kontrolisao igru i rezultat i overio pobedu deset minuta pre kraja. Na pas Šinđija Kagave vezista Herte Genki Haraguči postigavši četvrti gol na poslednjih pet mečeva za državni tim.



Istim rezultatom završen je meč i u Seulu, gde je Južna Koreja tukla Uzbekistan sa 2:1 i pretekla ga na tabeli Grupe B.

Na ovom susretu gosti su vodili pogotkom Bikvema iz sredine prvog poluvremena, posle katastrofalne greške golmana Kima, ali su se favoriti uozbiljili i u nastavku i stigli do preoktreta.



Kini ne pomaže ni Lipi, ostaje bez SP? Fudbalska reprezentacija Kine odigrala je bez golova s Katarom u kvalifikacijama za SP 2018. godine i gotovo sigurno neće izboriti plasman u Rusiju.

Kini nije pomoglo ni to što je na klupi bio Marčelo Lipi, doveden prošlog meseca kako bi spasio kvalifikacije.

Fudbaleri Kine su bili bolji na terenu, bili su u nekoliko navarata blizu golu, ali nisu uspeli da pogode mrežu Katara.

Kina iz pet utakmica ima samo dva boda u Grupi A, u trećoj rundi azijskih kvalifikacija, pa plasman na šampionat sveta, prvi od 2002, izgleda veoma daleko.

Prvi u grupi je Iran sa 11 bodova, Južna Koreja ima bod manje, a Uzbekistan je na trećem mestu sa devet bodova. Sirija je sakupila pet, a Katar četiri boda.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018. GODINE - AZIJSKA GRUPA

Grupa A

Južna Koreja - Uzbekistan 2:1 (0:1)
/Nam Ti Hi 57, Ko Ja Čeol 85 - Bikvem 25/

Kina - Katar 0:0

Sirija - Iran 0:0

Grupa B

Japan - Saudijska Arabija 2:1 (1:0)
/Kijotake 45 pen - Haraguči 80 - Havsavi 90/

Tajland - Australija 2:2
/Dangda 20, 57pen - Jedinak 9pen, 65pen/

Ujedinjeni Arapski Emirati 2:0

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar