Окружно тужилаштво Бијељина запримило званичну пријаву против Дакића и Кикића

Руководство Јавне установе „Воде Српске“ могло би се наћи пред судом. Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ запримила је пријаву Синдиката „Вода Српске“ који указује на низ криминалних радњи директора ове установе Милана Кикића и посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Милана Дакића. Након увида у добијени документ, Агенција је пријаву прослиједила Окружном тужилаштву у Бијељини, које одлучује о даљим корацима.

Република Српска 15.11.2016 | 19:04
Окружно тужилаштво Бијељина запримило званичну пријаву против Дакића и Кикића
Иако су од катастрофалних мајских поплава, које су погодиле Семберију, прошле двије и по године, трагови су и даље видљиви, а зебња становника од нових изливања ријека никада није утихнула. Многи пројекти из програма хитних мјера заштите од поплава проведени су у дјело у другој половини 2014. и у 2015. години, али у овој чак ниједан.

„Оно што знам је да је завршена пројектна документација за дрински насип и да је у току израда елабората о експропријацији земљишта гдје ће се градити дрински насип. Све би требало бити готово до прољећа следеће године и тек тада се може очекивати да крене изградња дринског насипа. На ваше питање да ли је могло брже - јесте. Доста времена се изгубило на самом почетку прије израде идејног пројекта, тада је било неких компликација око тендерисања, па се ту вријеме изгубило“, каже за БН телевизију командир јединице Цивилне заштите града Бијељина за рад на води Здравко Стевановић.

Међутим, надлежни у „Водама Српске“, нису губили вријеме, бар не у кршењу законских процедура и бројним заврзламама. Синдикат „Вода Српске“ у пријави, коју је упутио Агенцији за превенцију корупције БиХ, наводи низ криминалних радњи које у овој јавној установи проводе директор Милан Кикић и народни посланик Милан Дакић.

„Драстично се крши закон о јавним набавкама, потписују се фиктивни уговори и примају се фиктивне фактуре које се плаћају а послови уопште нису изведени или су изведени само дјелимично (примјер уговори до 6.000 КМ или уговор са „Бијељина-путем“ на износ од 144.000 КМ“, наводи се у пријави.



„Бијељина-пут“ Милану Дакићу враћа 100.000 КМ у кешу које је он користио за куповину гласова на претходним изборима – тврди Синдикат „Вода Српске“ у пријави и наводи још примјера у којима се, цитирамо, „крши закон о јавним набавкама и пљачка велики новац који се обезбјеђује преко кредита Европске инвестиционе банке и Фонда солидарности“:

„Још драстичнији је примјер потписаног уговора са фирмом „Кесо-промет“ из Зворника за чишћење корита Дрињаче у Шековићима, који је по цијени био петопласирани и скупљи од првопласираног „Приједор-путева“ за читавих 1.500.000 КМ“.



Синдикат „Вода Српске“, између осталог, тврди и да директор Кикић и посланик Дакић у приватне сврхе користе службена возила ове установе, а да је о свим криминалним радњама упознат ресорни министар Стево Мирјанић, који ништа не предузима. Зато је Синдикат пријаву упутио на адресу Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ.

„Ми извршимо анализу достављених пријава и гдје утврдимо да има индиције и основ сумње за почињење неког кривичног дјела ми такве пријаве прослеђујемо надлежним тужилаштвима. А тужилац је тај који ће одлучити о даљим корацима. Да ли пријаву прослиједити некој полицијској агенцији или некој другој институцији зависи од тужиоца. Не бих говорио о појединачним случајевима“, потврдио је за БН телевизију директор Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ Хасим Шаботић.



Док се чека одлука тужиоца, становницима Семберије потребно је челично стрпљење.

„Агенција води процедуру око израде пројектне документације и комплетног процеса пројектовања и изградње дринског насипа и то је једина адреса гдје се могу тражити добре и лоше стране. Новац је обезбјеђен давно, још 2014. године“, напомиње Здравко Стевановић.

Гдје је тај новац завршио и до када ће „Воде Српске“ да тресу криминалне афере – питање је на које ће одговор, можда, дати надлежни истражни органи.

А хладна Дрина, чувена по својој плаховитој нарави, и даље ће да пркоси и природи и људима.

(БН телевизија)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

wикиликс

15.11.2016 16:32

Ево једне од сема Милан Кикиц (Зворник)-Зоран Стевановиц (нацелник Зворника)- Кесо промет (Зворник), а надје се ту понесто и за Споменку Стевановиц пред. Клуба посланика днс (Зворник).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цацо Прага

15.11.2016 19:32

Јел то онај Дебели сто са Кесом направи пумпу и зграде по Зворнику од препраних пара (у мутној Дрини) поријеклом из Србијанског подземља. Превезеног на скели код Сепка од стране сигурносне агенције Генералове, Сефа Ф. и Дебелгузог. СИКТЕР!

Name

Јирген

15.11.2016 19:46

Ћути Цацо...ако те ухвате Дејо Еникон са његовим пајдама Игором младим Бајом, Чубријем и БГ меценом Кокезом надрљао си.

Name

Ахагабеге

15.11.2016 19:48

Опасан овај гузоња из Зворника или Лознице или..

Name

Роћевић

15.11.2016 20:36

Заборавио си Дејана Илића. И он се је са дебелим нафатиро.

Name

Пензионер

16.11.2016 05:59

На оциглед народних посланика иа зворника и глиница је оплацкана за око милијарду па сто неби и путарска предузеца па нико није иако су поједини посланици у трецем или цетвртом мандату и са и незнају

Name

днс

15.11.2016 16:52

Ево ми од сутра постајемо постена странка а мозда и од мало сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиши пропало

16.11.2016 06:21

Завршиће Павиц проблем са Тужилаштвом РС, а Мициц са Агенцијом за борбу против корупције гдје је његов кадар Андјелиц руководилац.

Name

Козинци

15.11.2016 17:09

Кикић је у марту долазио у Козинце и Мачковац, обилазио је запуштену каналску мрежу и онда јео прасетину код Перића. Наобећавао се и отишо и никад више није дошо у Градишку. Рекао је Горан Вукотић да од тога ништа нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

15.11.2016 17:13

Српска у криминалним водама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштени тужилац

15.11.2016 17:18

Је ли још вриједи: "ВРАНА ВРАНИ ОЧИ НЕ ВАДИ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јавна тајна

15.11.2016 19:31

ДНС фирме: Нискоградња Марјановић, Трио коп, Трго транс, Кесо промет, Бијељинапут, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

15.11.2016 20:53

Какав бијељина пут он пропада

Name

реалан

15.11.2016 19:35

Днс -криминална секта,све похапсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

15.11.2016 20:14

А СТА ТЕК РЕЦИ ЗА ОВОГ НЕСИЦА!!!ЗАЛЕ СЕ ВЛАСНИЦИ ПУТАРСКИХ ФИРМИ ДА ИХ РЕКЕТИРА КАКО ЈЕ ДОСАО ЗА ДИРЕКТОРА ПУТЕВА...НЕЦЕ МАРКЕ ДА ИМ ПЛАТИ ДОК МУ НЕ ДОНЕСУ 15%. НАРАВНО КАДАР ДНС-А

ОДГОВОРИТЕ
Name

То синдикат

15.11.2016 20:56

Сви поменути су теске лопузе и пијавице дрзаве,па они измисле тендер за косење траве око рјека и канала,па фактурису и пису да су косили траву у децембру,јануару,фебруару...када је трава увелико прекривена сњегом...фирме које имају два тримера и распаднути комби и ниједног пријављеног радника остварују милијонски обрт...како на републицком тако се ради и на локалу без обзира на политицку опцију која је на власти.Откако знам за себе увјек исте њуске одлуцују о насим зивотима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рико

15.11.2016 22:10

Кикиц је милонер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

15.11.2016 22:27

Докле Драгане Андјелицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пинкова звјездица

16.11.2016 06:26

Хоце одговараце исто као сто це одговарат овај сто је потопио Бањалуку тамо гдје никад није плавила.

ОДГОВОРИТЕ