Лондон: Тим преко Монфиса до прве побједе!

Аустријски тенисер Доминик Тим забележио је прву победу на Завршном АТП турниру у Лондону, у групи "Иван Лендл".

Тенис 15.11.2016 | 17:15
Лондон: Тим преко Монфиса до прве побједе!
Тим је после сат и по игре савладао Гала Монфиса са 2-1, по сетовима 6:3, 1:6, 6:4, за други пораз Француза на турниру.

Изгледало је да ће Тим испустити вођство након што је Монфис направио три брејка у другом сету, али није успео да сломије Аустријанца у трећем, који је у десетом гему стигао до брејка за победу,

После почетног одмеравања снага Аустријанац је био тај који је први запретио – у шестом гему дошао је до 15:40 и већ прву брејк лопту искористио за 4:2. Тај брејк је био довољан за вођство у сетовима, али се ситуација променила већ на старту другог.

Монфис је почео много више да ризикује што му се исплатило, па је добио прва четири гема у другом делу игре. У тим тренуцима имао је проблема са повредом, чинило се да ће брзо изгубити, али је он наставио да напада.

У једном периоду играо је сервис-волеј у готово сваком поену, а онда се дигао из мртвих и направио нови брејк за 5:1, што му је било довољно да изједначи у сетовима.

Отишло се у одлучујући, који је подсећао на први, само што сада није било брејк шанси све до 4:3 за Доминика, када је пропустио лепу прилику да приведе меч крају. Имао је могућност да у три наврата одузме сервис ривалу, није успео и Француз се некако извукао.

Након што је лако освојио девети гем, Тим користи тренутак пада у игри Француза и у десетом стиже до брејка за тријумф.

У другом мечу другог кола ове групе, од 21 час се састају Новак Ђоковић и Милош Раонић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар