London: Tim preko Monfisa do prve pobjede!

Austrijski teniser Dominik Tim zabeležio je prvu pobedu na Završnom ATP turniru u Londonu, u grupi "Ivan Lendl".

Tenis 15.11.2016 | 17:15
London: Tim preko Monfisa do prve pobjede!
Tim je posle sat i po igre savladao Gala Monfisa sa 2-1, po setovima 6:3, 1:6, 6:4, za drugi poraz Francuza na turniru.

Izgledalo je da će Tim ispustiti vođstvo nakon što je Monfis napravio tri brejka u drugom setu, ali nije uspeo da slomije Austrijanca u trećem, koji je u desetom gemu stigao do brejka za pobedu,

Posle početnog odmeravanja snaga Austrijanac je bio taj koji je prvi zapretio – u šestom gemu došao je do 15:40 i već prvu brejk loptu iskoristio za 4:2. Taj brejk je bio dovoljan za vođstvo u setovima, ali se situacija promenila već na startu drugog.

Monfis je počeo mnogo više da rizikuje što mu se isplatilo, pa je dobio prva četiri gema u drugom delu igre. U tim trenucima imao je problema sa povredom, činilo se da će brzo izgubiti, ali je on nastavio da napada.

U jednom periodu igrao je servis-volej u gotovo svakom poenu, a onda se digao iz mrtvih i napravio novi brejk za 5:1, što mu je bilo dovoljno da izjednači u setovima.

Otišlo se u odlučujući, koji je podsećao na prvi, samo što sada nije bilo brejk šansi sve do 4:3 za Dominika, kada je propustio lepu priliku da privede meč kraju. Imao je mogućnost da u tri navrata oduzme servis rivalu, nije uspeo i Francuz se nekako izvukao.

Nakon što je lako osvojio deveti gem, Tim koristi trenutak pada u igri Francuza i u desetom stiže do brejka za trijumf.

U drugom meču drugog kola ove grupe, od 21 čas se sastaju Novak Đoković i Miloš Raonić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar