СНС члан Европске народне партије

Српска напредна странка од данас је придружени члан Европске народне партије (ЕПП), највеће и најутицајније страначке организације у Европском парламенту, а интернационални секретар СНС Јадранка Јоксимовић поручује да је то велики и важан дан за странку, али и Србију, и да је СНС препозната као истински носилац економских реформи и полтиичке стабилности.

Србија 15.11.2016 | 22:41
СНС члан Европске народне партије
ЕПП је новој чланици на свом твитер налогу поручила "Добродошšли у породицу".

Јоксимовић је навела да је придружено чланство највећи степен придруживања које може да има странка из земље која није чланица ЕУ и истакла да ће се СНС трудити да кроз партијске канале уради што више за Србију.

ЕПП окупља странке десног центра из целе Европе, из земаља ЕУ и шире, углавном странке на власти, међу којима су и немачка ЦДУ, мађарски Фидес и аустријска Народна партија, те бројне друге странке са којима, каже Јоксимовић, напредњаци добро сарађују.


Фото: Дадо Ђилас

"Мислим да смо после две године разговора, припрема, посета које су имали нашој странци, мисија за упознавање рада, структуре и програма СНС, на прави начин успели да покажемо да је СНС истински носилац економских реформи, политичке и регионалне стабилности, што је препознато код странака у ЕПП", навела је Јоксимовић.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар