SNS član Evropske narodne partije

Srpska napredna stranka od danas je pridruženi član Evropske narodne partije (EPP), najveće i najuticajnije stranačke organizacije u Evropskom parlamentu, a internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović poručuje da je to veliki i važan dan za stranku, ali i Srbiju, i da je SNS prepoznata kao istinski nosilac ekonomskih reformi i poltiičke stabilnosti.

Srbija 15.11.2016 | 22:41
SNS član Evropske narodne partije
EPP je novoj članici na svom tviter nalogu poručila "Dobrodoššli u porodicu".

Joksimović je navela da je pridruženo članstvo najveći stepen pridruživanja koje može da ima stranka iz zemlje koja nije članica EU i istakla da će se SNS truditi da kroz partijske kanale uradi što više za Srbiju.

EPP okuplja stranke desnog centra iz cele Evrope, iz zemalja EU i šire, uglavnom stranke na vlasti, među kojima su i nemačka CDU, mađarski Fides i austrijska Narodna partija, te brojne druge stranke sa kojima, kaže Joksimović, naprednjaci dobro sarađuju.


Foto: Dado Đilas

"Mislim da smo posle dve godine razgovora, priprema, poseta koje su imali našoj stranci, misija za upoznavanje rada, strukture i programa SNS, na pravi način uspeli da pokažemo da je SNS istinski nosilac ekonomskih reformi, političke i regionalne stabilnosti, što je prepoznato kod stranaka u EPP", navela je Joksimović.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar