Агенција на плате потрошила 3,4 мил. КМ

Агенција за банкарство Републике Српске потрошила је у прошлој години 3,4 милиона марака на бруто зараде и накнаде те остала бруто примања 55 запослених и чланова Управног одбора. То значи да су запослени у Агенцији мјесечно у просјеку примали више од 5.000 КМ.

Република Српска 15.11.2016 | 22:49
Агенција на плате потрошила 3,4 мил. КМ
Укупни приходи Агенције лани су износили 5,89 милиона марака. Најзначајнији износ, 5,28 милиона КМ, односи се на приходе по основу обрачунатих накнада банкама, микрокредитним организацијама и даваоцима лизинга које Агенција наплаћује, а који представљају основни извор финансирања рада Агенције.

С друге стране, укупни расходи Агенције износили су 4,1 милион КМ, од чега се на трошкове бруто зарада и накнада зарада и осталих бруто личних примања односи 3,38 милиона КМ.

„У укупан износ примања запослених укључене су бруто зараде и накнаде запослених и чланова Управног одбора, помоћи, трошкови запослених на службеном путу и остала бруто лична примања“, наведено је у финансијском извјештају Агенције за прошлу годину.

Агенција је лани остварила вишак прихода над расходима у износу од 1,78 милиона КМ које, као непрофитна институција, преноси у наредну годину.



Да је радно мјесто у Агенцији за банкарство РС и те како примамљиво говори и анонимно писмо које је ЦАПИТАЛ добио, а у којем је указано на непотизам при запошљавању у Агенцији.

У том писму је наведено да је као „офф сите“ контролор у Агенцији без конкурса запослена Јелена Радишић, кћерка директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС Милоша Комљеновића, који је истовремено и члан Управног одбора Агенције за банкарство РС. Јелена Радишић је, како је наведено у писму, и снаха власника „Гранд траде“ Милета Радишића.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Колико плаћају Сретину фирму

15.11.2016 13:26

Колико плаћају агенцију за обезбјеђење Бонд неопјеваног лопова Срете Аничића

ОДГОВОРИТЕ
Name

"ГУЗОВАЧА"

15.11.2016 13:27

Комљеновић "зв. "Гузовача", дир. геодетске управе је са сарадницима (Ракуљ-замј. Деурић-пом. Ћана-пом. Станковић млађи-пом. Бајић-пом и др.) ненамјенски потрошили око 100 милиона КМ у ненамјену и при тому се силно обогатили, а ништа не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУГИП

15.11.2016 14:04

"Гузовача" ово шта ради у Ругип-у није нормално и све их треба по паду режима (чији су дио) судити, као сада Глигорића. Они само едукују, нема премјера, успоставе катастра новога, а десетине милиона опраше.

Name

геос

15.11.2016 14:07

До сада су укњижили тајкунима шуме, земље, руднике

Name

Банкар

15.11.2016 16:40

Па и није то нека плата колико људи раде,сад сто ови "црнци" дизу кредит 5000 па врацају 5 година ста би сад тако је,овима је ипак посао одговоран па требало је контролисати балкан банку,банку српске,бобар и остале треба им дати и бенифицирани радни стаз и наравно отпремнину касније

ОДГОВОРИТЕ
Name

За банкара

15.11.2016 19:17

Зашто испусташ Павловић банку...сви знамо да је скори До цап.кап у мору...само да агенција изда налог управника Бобар банке ..исти дан би пала Павловић банка јер је сва имовина те банке под хипотеком Бобар банке на износ од 12 мил. Сад је остало око 8.5 мил...и дугују 3 рате ...страсно...виси о танкој нити ..,цути и власт и Сзпромјене....све повезана лица ...другима је давно дошло све на наплату и продају....корупција у агенцији. ..ко са њом управља ....и узима пинку....хоће ли неко да објасни....смије ли ико да каже

Name

Х

15.11.2016 16:53

20% иде оном сто их је запослио.

ОДГОВОРИТЕ