Agencija na plate potrošila 3,4 mil. KM

Agencija za bankarstvo Republike Srpske potrošila je u prošloj godini 3,4 miliona maraka na bruto zarade i naknade te ostala bruto primanja 55 zaposlenih i članova Upravnog odbora. To znači da su zaposleni u Agenciji mjesečno u prosjeku primali više od 5.000 KM.

Republika Srpska 15.11.2016 | 22:49
Agencija na plate potrošila 3,4 mil. KM
Ukupni prihodi Agencije lani su iznosili 5,89 miliona maraka. Najznačajniji iznos, 5,28 miliona KM, odnosi se na prihode po osnovu obračunatih naknada bankama, mikrokreditnim organizacijama i davaocima lizinga koje Agencija naplaćuje, a koji predstavljaju osnovni izvor finansiranja rada Agencije.

S druge strane, ukupni rashodi Agencije iznosili su 4,1 milion KM, od čega se na troškove bruto zarada i naknada zarada i ostalih bruto ličnih primanja odnosi 3,38 miliona KM.

„U ukupan iznos primanja zaposlenih uključene su bruto zarade i naknade zaposlenih i članova Upravnog odbora, pomoći, troškovi zaposlenih na službenom putu i ostala bruto lična primanja“, navedeno je u finansijskom izvještaju Agencije za prošlu godinu.

Agencija je lani ostvarila višak prihoda nad rashodima u iznosu od 1,78 miliona KM koje, kao neprofitna institucija, prenosi u narednu godinu.



Da je radno mjesto u Agenciji za bankarstvo RS i te kako primamljivo govori i anonimno pismo koje je CAPITAL dobio, a u kojem je ukazano na nepotizam pri zapošljavanju u Agenciji.

U tom pismu je navedeno da je kao „off site“ kontrolor u Agenciji bez konkursa zaposlena Jelena Radišić, kćerka direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS Miloša Komljenovića, koji je istovremeno i član Upravnog odbora Agencije za bankarstvo RS. Jelena Radišić je, kako je navedeno u pismu, i snaha vlasnika „Grand trade“ Mileta Radišića.

Izvor: CAPITAL

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Koliko plaćaju Sretinu firmu

15.11.2016 13:26

Koliko plaćaju agenciju za obezbjeđenje Bond neopjevanog lopova Srete Aničića

ODGOVORITE
Name

"GUZOVAČA"

15.11.2016 13:27

Komljenović "zv. "Guzovača", dir. geodetske uprave je sa saradnicima (Rakulj-zamj. Deurić-pom. Ćana-pom. Stanković mlađi-pom. Bajić-pom i dr.) nenamjenski potrošili oko 100 miliona KM u nenamjenu i pri tomu se silno obogatili, a ništa ne rade.

ODGOVORITE
Name

RUGIP

15.11.2016 14:04

"Guzovača" ovo šta radi u Rugip-u nije normalno i sve ih treba po padu režima (čiji su dio) suditi, kao sada Gligorića. Oni samo edukuju, nema premjera, uspostave katastra novoga, a desetine miliona opraše.

Name

geos

15.11.2016 14:07

Do sada su uknjižili tajkunima šume, zemlje, rudnike

Name

Bankar

15.11.2016 16:40

Pa i nije to neka plata koliko ljudi rade,sad sto ovi "crnci" dizu kredit 5000 pa vracaju 5 godina sta bi sad tako je,ovima je ipak posao odgovoran pa trebalo je kontrolisati balkan banku,banku srpske,bobar i ostale treba im dati i benificirani radni staz i naravno otpremninu kasnije

ODGOVORITE
Name

Za bankara

15.11.2016 19:17

Zašto ispustaš Pavlović banku...svi znamo da je skori Do cap.kap u moru...samo da agencija izda nalog upravnika Bobar banke ..isti dan bi pala Pavlović banka jer je sva imovina te banke pod hipotekom Bobar banke na iznos od 12 mil. Sad je ostalo oko 8.5 mil...i duguju 3 rate ...strasno...visi o tankoj niti ..,cuti i vlast i Szpromjene....sve povezana lica ...drugima je davno došlo sve na naplatu i prodaju....korupcija u agenciji. ..ko sa njom upravlja ....i uzima pinku....hoće li neko da objasni....smije li iko da kaže

Name

H

15.11.2016 16:53

20% ide onom sto ih je zaposlio.

ODGOVORITE