Муслинов скенер у Харкову: Колико могу Маркец, Радоја, Павловић, Младеновић...?!

''Орлови'' вечерас од 20 играју против Украјине, селектор шансу даје онима који су најмање играли до сада...

Фудбал 15.11.2016 | 16:30
Муслинов скенер у Харкову: Колико могу Маркец, Радоја, Павловић, Младеновић...?!
После доброг резултата у Кардифу и освојеног вредног бода у мечу с Велсом, репрезентацију Србије очекује нови, сада пријатељски меч, против Украјине. Орлови су стигли у Харков, а прва изјава селектора Славољуба Муслина односила се на серију добрих резултата с којом дочекујемо овај сусрет, односно се на тим који ће изаћи на мегдан домаћој селекцији. 

"Прво да кажем да ми је вема драго због доброг низа резултата који имамо. Надам се да ћемо наставити тако. Све радимо да тако буде. Није случајно што не губимо, момци играју до последњег минута. Против Велса смо нон-стоп веровали да можемо до победе, на крају смо награђени. Додуше, само бодом, али могли смо и до победе". 

Муслин је отворено казао да ће бити промена у тиму, што је било и очекивано... 

"Даћу прилику момцима који нису много играли, видећемо како ће се адаптирати. Резултат сада није много важан. Важније је како ћемо играти. Покушаћемо да играчи који нису играли против Велса или су ушли са клупе издрже свих 90 минута. Имамо играче који су готово стално позивани, али су имали малу минутажу и сада је добра прилика да се покажу и увере ме да могу да рачунам на њих".

Суснежица и снег, веома хладно време, сачекало је српску репрезентацију у Харкову...

"Надам се само да ће терен бити добар, да има грејање, односно да неће бити снега. Противник је добар, не знамо још да ли ће играти у најјачем саставу, али за оно што нама треба, ривал је одличан".

Пред Орловима је пријатељска утакмица, међутим, има тежину као и свака репрезентативна, поготово сада када имамо добар одличан у минулих осам одиграних мечева.

"Увек инсистирам да се иде на победу, тако ћемо играти и против Украјине. Нема, дакле, никаквог опуштања, без обзира што је на папиру пријатељска утакмица. Морамо да се навикавамо на победе, а мене радује да момци прихватају такав став, видело се то у сваком мечу, видело се и против Велса. Момци постају победници. Сада то очекујем и од играча који ће добити прилику против Украјине".

Селектор не крије да је задовољан реакцијом јавности после меча у Кардифу...

"Мислим да досадашњим радом и резултатима враћамо веру у наш фудбал. Култ репрезентације је веома важан и он се поново осећа, а ја тим поводом желим да истакнем да сам веома поносан на играче, на то како се понашају, како тренирају. Све је боље, из тренинга у тренинг, из меча у меч, прогрес је евидентан", закључио је Муслин.

Од играча који су били на списку у клубове су се већ вратили Владимир Стојковић (повреда рамена) и Матија Настасић (због великог броја утакмица Шалке тражио дозволу да селектор ослободи дефанзивца напора у пријатељском мечу), Душан Тадић је остао у Београду на додатним прегледима после лома носних костију, а на захтев клуба, селектор је изашао у сусрет и ослободио обавеза Филипа Костића.

Ако је веровати најавама у Харкову ће у задњој линији уместо Настасића играти Душко Тошић, на левом боку шансу би требало да добије Филип Младеновић, у средини Радоја, а навала ће бити комплетно нова и чиниће је Зоран Тошић, Андрија Павловић и Лазар Марковић. 

Утакмица Украјина - Србија почиње у 20 сати, пренос је на ТВ Прва. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар