Muslinov skener u Harkovu: Koliko mogu Markec, Radoja, Pavlović, Mladenović...?!

''Orlovi'' večeras od 20 igraju protiv Ukrajine, selektor šansu daje onima koji su najmanje igrali do sada...

Fudbal 15.11.2016 | 16:30
Muslinov skener u Harkovu: Koliko mogu Markec, Radoja, Pavlović, Mladenović...?!
Posle dobrog rezultata u Kardifu i osvojenog vrednog boda u meču s Velsom, reprezentaciju Srbije očekuje novi, sada prijateljski meč, protiv Ukrajine. Orlovi su stigli u Harkov, a prva izjava selektora Slavoljuba Muslina odnosila se na seriju dobrih rezultata s kojom dočekujemo ovaj susret, odnosno se na tim koji će izaći na megdan domaćoj selekciji. 

"Prvo da kažem da mi je vema drago zbog dobrog niza rezultata koji imamo. Nadam se da ćemo nastaviti tako. Sve radimo da tako bude. Nije slučajno što ne gubimo, momci igraju do poslednjeg minuta. Protiv Velsa smo non-stop verovali da možemo do pobede, na kraju smo nagrađeni. Doduše, samo bodom, ali mogli smo i do pobede". 

Muslin je otvoreno kazao da će biti promena u timu, što je bilo i očekivano... 

"Daću priliku momcima koji nisu mnogo igrali, videćemo kako će se adaptirati. Rezultat sada nije mnogo važan. Važnije je kako ćemo igrati. Pokušaćemo da igrači koji nisu igrali protiv Velsa ili su ušli sa klupe izdrže svih 90 minuta. Imamo igrače koji su gotovo stalno pozivani, ali su imali malu minutažu i sada je dobra prilika da se pokažu i uvere me da mogu da računam na njih".

Susnežica i sneg, veoma hladno vreme, sačekalo je srpsku reprezentaciju u Harkovu...

"Nadam se samo da će teren biti dobar, da ima grejanje, odnosno da neće biti snega. Protivnik je dobar, ne znamo još da li će igrati u najjačem sastavu, ali za ono što nama treba, rival je odličan".

Pred Orlovima je prijateljska utakmica, međutim, ima težinu kao i svaka reprezentativna, pogotovo sada kada imamo dobar odličan u minulih osam odigranih mečeva.

"Uvek insistiram da se ide na pobedu, tako ćemo igrati i protiv Ukrajine. Nema, dakle, nikakvog opuštanja, bez obzira što je na papiru prijateljska utakmica. Moramo da se navikavamo na pobede, a mene raduje da momci prihvataju takav stav, videlo se to u svakom meču, videlo se i protiv Velsa. Momci postaju pobednici. Sada to očekujem i od igrača koji će dobiti priliku protiv Ukrajine".

Selektor ne krije da je zadovoljan reakcijom javnosti posle meča u Kardifu...

"Mislim da dosadašnjim radom i rezultatima vraćamo veru u naš fudbal. Kult reprezentacije je veoma važan i on se ponovo oseća, a ja tim povodom želim da istaknem da sam veoma ponosan na igrače, na to kako se ponašaju, kako treniraju. Sve je bolje, iz treninga u trening, iz meča u meč, progres je evidentan", zaključio je Muslin.

Od igrača koji su bili na spisku u klubove su se već vratili Vladimir Stojković (povreda ramena) i Matija Nastasić (zbog velikog broja utakmica Šalke tražio dozvolu da selektor oslobodi defanzivca napora u prijateljskom meču), Dušan Tadić je ostao u Beogradu na dodatnim pregledima posle loma nosnih kostiju, a na zahtev kluba, selektor je izašao u susret i oslobodio obaveza Filipa Kostića.

Ako je verovati najavama u Harkovu će u zadnjoj liniji umesto Nastasića igrati Duško Tošić, na levom boku šansu bi trebalo da dobije Filip Mladenović, u sredini Radoja, a navala će biti kompletno nova i činiće je Zoran Tošić, Andrija Pavlović i Lazar Marković. 

Utakmica Ukrajina - Srbija počinje u 20 sati, prenos je na TV Prva. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar