Анализа и најава: Полуфинале надохват руке!

Уколико данас Тим савлада Монфиса (15.00), а Новак потом Раонића (21.00), наш ас је обезбедио улазак међу четири најбоља на завршном мастерсу сезоне.

Тенис 15.11.2016 | 14:15
Анализа и најава: Полуфинале надохват руке!
Посленици АТП-а овакав крај сезоне могли су да сањању само у најлуђим сновима. Борба за прво место која би могла бити одлучена тек у финалу завршног мастерса у Лондону, привлачи невероватан број гледалаца и навијача. А да не причамо о томе да је (коначно) један Британац тренутно први рекет света, што додатно појачава целу фаму око окршаја Новака Ђоковића и Ендија Марија.

Ту ситуацију некоректно користе поједини тамошњи представници медија који су се ставили у службу "тима Мари" у покушају да испровоцирају нашег аса или барем да "ископају" нешто што би га омело, саплело у покушају да врати круну. Паљба стиже са свих страна, али то је оно на шта је Новак, у крајњем случају навикао. На терену је он краљ, јер га са друге стране гледа човек од којег је бољи. Ма ко то био.

Зато се и ми концентришимо на оно што га данас очекује у Лондону, а то је Милош Раонић од 21 час. Новаков други степеник ка покушају повратка на трон. У питању је момак коме Мари "дугује" лаган успон на прво место пошто му је предао меч полуфинала на мастерсу у Паризу због покиданог бутног мишића. "Наш" Канађанин се прилично брзо опоравио од те повреде не би ли учествовао на овом престижном такмичењу и у првом колу битке у групи "Иван Лендл" је без већих проблема савладао Гаела Монфиса. Сада му је потребна победа против Новака и то у два сета не би ли напредовао у полуфинале. Уколико буде евентуално победио у три сета, потребно му је и да претходно Монфис савлада Тима.

С друге стране, Новак би било каквом победом над Раонићем обезбедио пласман међу четири најбоља, уз евентуалан тријумф Доминика Тима над Гаелом Монфисом. А то значи да би му након ове вечери биле потребне још две победе до повратка на трон, што је управо изазов каквом се Србин надао и захваљујући којем коначно видимо мало снажнију енергију у његовом понашању након неколико месеци опуштања.

Наравно, Ђоковић је велики фаворит у мечу против момка рођеног у Подгорици којег је савладао на свих седам окршаја, препустивши му до сада само један сет, и то тек након тај-брејка. Не би ипак требало очекивати да му буде лако, пре свега због невероватног Раонићевог сервиса. А уколико овом буде прорадио, Новак би могао да се нађе у неприлици, пре свега због подлоге која је прилично брза. Управо зато очекујемо да буде више гемова од хендикепа, нарочито у првом сету, али  Новакова победа се практично не доводи у питање. Моззарт плаћа квотом 2,60 уколико овај меч оде у више од два сета.

ФРАНЦУСКО-АУСТРИЈСКИ РАТ

У поподневном термину од 15 часова на терен у лондонској О2 арени излазе један наспрам другог Доминик Тим и Гаел Монфис, који први пут учествују на овом престижном турниру. Њих двојица су до сада два пута играли, на првом сусрету је након три сета славио Аустријанац, док је други због повреде предао Француз. Зато и треба очекивати напет меч, готово сигурно у три сета, али и вероватну победу Тима.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бб

15.11.2016 14:20

Да сам на Нолетовом месту и воду би из В,Британије избегавао на овом турниру.

ОДГОВОРИТЕ