Analiza i najava: Polufinale nadohvat ruke!

Ukoliko danas Tim savlada Monfisa (15.00), a Novak potom Raonića (21.00), naš as je obezbedio ulazak među četiri najbolja na završnom mastersu sezone.

Tenis 15.11.2016 | 14:15
Analiza i najava: Polufinale nadohvat ruke!
Poslenici ATP-a ovakav kraj sezone mogli su da sanjanju samo u najluđim snovima. Borba za prvo mesto koja bi mogla biti odlučena tek u finalu završnog mastersa u Londonu, privlači neverovatan broj gledalaca i navijača. A da ne pričamo o tome da je (konačno) jedan Britanac trenutno prvi reket sveta, što dodatno pojačava celu famu oko okršaja Novaka Đokovića i Endija Marija.

Tu situaciju nekorektno koriste pojedini tamošnji predstavnici medija koji su se stavili u službu "tima Mari" u pokušaju da isprovociraju našeg asa ili barem da "iskopaju" nešto što bi ga omelo, saplelo u pokušaju da vrati krunu. Paljba stiže sa svih strana, ali to je ono na šta je Novak, u krajnjem slučaju navikao. Na terenu je on kralj, jer ga sa druge strane gleda čovek od kojeg je bolji. Ma ko to bio.

Zato se i mi koncentrišimo na ono što ga danas očekuje u Londonu, a to je Miloš Raonić od 21 čas. Novakov drugi stepenik ka pokušaju povratka na tron. U pitanju je momak kome Mari "duguje" lagan uspon na prvo mesto pošto mu je predao meč polufinala na mastersu u Parizu zbog pokidanog butnog mišića. "Naš" Kanađanin se prilično brzo oporavio od te povrede ne bi li učestvovao na ovom prestižnom takmičenju i u prvom kolu bitke u grupi "Ivan Lendl" je bez većih problema savladao Gaela Monfisa. Sada mu je potrebna pobeda protiv Novaka i to u dva seta ne bi li napredovao u polufinale. Ukoliko bude eventualno pobedio u tri seta, potrebno mu je i da prethodno Monfis savlada Tima.

S druge strane, Novak bi bilo kakvom pobedom nad Raonićem obezbedio plasman među četiri najbolja, uz eventualan trijumf Dominika Tima nad Gaelom Monfisom. A to znači da bi mu nakon ove večeri bile potrebne još dve pobede do povratka na tron, što je upravo izazov kakvom se Srbin nadao i zahvaljujući kojem konačno vidimo malo snažniju energiju u njegovom ponašanju nakon nekoliko meseci opuštanja.

Naravno, Đoković je veliki favorit u meču protiv momka rođenog u Podgorici kojeg je savladao na svih sedam okršaja, prepustivši mu do sada samo jedan set, i to tek nakon taj-brejka. Ne bi ipak trebalo očekivati da mu bude lako, pre svega zbog neverovatnog Raonićevog servisa. A ukoliko ovom bude proradio, Novak bi mogao da se nađe u neprilici, pre svega zbog podloge koja je prilično brza. Upravo zato očekujemo da bude više gemova od hendikepa, naročito u prvom setu, ali  Novakova pobeda se praktično ne dovodi u pitanje. Mozzart plaća kvotom 2,60 ukoliko ovaj meč ode u više od dva seta.

FRANCUSKO-AUSTRIJSKI RAT

U popodnevnom terminu od 15 časova na teren u londonskoj O2 areni izlaze jedan naspram drugog Dominik Tim i Gael Monfis, koji prvi put učestvuju na ovom prestižnom turniru. Njih dvojica su do sada dva puta igrali, na prvom susretu je nakon tri seta slavio Austrijanac, dok je drugi zbog povrede predao Francuz. Zato i treba očekivati napet meč, gotovo sigurno u tri seta, ali i verovatnu pobedu Tima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bb

15.11.2016 14:20

Da sam na Noletovom mestu i vodu bi iz V,Britanije izbegavao na ovom turniru.

ODGOVORITE