Анализа - Случај Ђоковић: Британци га мрзе, то је за психологе!

Раонић лаже, њих петорица су се договорили како да сруше Нолета! Селектор наше Дејвис куп репрезенатције Богдан Обрадовић и чувени доктор Мома Јаковљевић о све учесталијим нападима на српског тениског аса...

Тенис 15.11.2016 | 23:15
Анализа - Случај Ђоковић: Британци га мрзе, то је за психологе!
У прошлости је умео да каже „могу само да нас мрзе“, како на свету „нема лепше и паметније нације од наше“, да је Матс Виландер комплексаш, а сад је Богдан Обрадовић још једном у налету емоција стао уз бок Новаку Ђоковићу, тврдњом да Британцима тешко пада што морају да гледају како српски ас на њиховом терену покушава да врати статус најбољег тенисера данашњице.

Повод за оштре речи селектора Дејвис куп репрезентације Србије био је напад енглеских новинара на Нолета, само неколико минута по завршетку првог меча на завршном мастерсу у Лондону, који је доскора најбољи тенисер планете вешто избегао.

„Британци су још једном показали колико су фрустрирани због Новака Ђоковића. То константно раде у дугом периоду, међутим, Новак је сјајно одговорио на ситне провокације. Знам да му није било пријатно, али исто тако знам да му такве ствари јачају карактер“, појаснио је у изјави Куриру Богдан Обрадовић.

Фронтални напади на Ђоковића, често без икаквог спортског мотива, углавном се тумаче жељом да се помоћу њих Новак избаци из ритма како би се на тај начин омогућио лакши останак Ендија Марија на првој позицији АТП листе.

„Такво понашање само потврђује њихов карактер земље освајача, којој тешко пада да неко попут Ђоковића, који је Србин, буде најбољи на свету. Они мисле да су најбољи у свему. А нису. И не могу да се помире с тим. То је глобални проблем за психологе и социологе, да с научне стране објасне ту мржњу и фрустрацију“, додао је Обрадовић.

Новак Ђоковић вечерас игра други меч у Лондону, овога пута ривал му је Милош Раонић, Канађанин црногорског порекла, који је пре две вечери савладао Француза Гаела Монфиса.Далеко занимљивије је што се Раонић на тај начин вратио на терен само десет дана пошто је у Паризу предао меч Ендију Марију и тако озваничио успеће Шкота на врх АТП листе, уз образложење да му је тад пукао бутни мишић.

„Ако је стварно изјавио да је покидао бутни мишић, онда је слагао! Да би зарасла и минимална пукотина мишића потребно је месец дана. Чак и да је неко истегнуће, крвни подлив и да није тренирао све те дане, опет не би могао да се опорави у овако кратком року! Могао је да каже да му није добро или неки други разлог да наведе, али ово је смешно“, уверава познати хирирг и спортски доктор Мома Јаковљевић у изјави за Ало.

Иако су досад колале приче о разним теоријама завере у тениском свету, ова је можда и најновија.

„Они су се договорили шта ће ко коме компензовати, јер је познато да у сваком спорту сви хоће да руше шампиона. Удруже се други, трећи, пети, шести... На шампиона ударају сви који су испод њега, у свакој професији, не само у тенису. Покушавају да га дестабилизију, али, наравно, не би требало на то да се обазире. Сада разноразни лупетарају како је због исхране пао на друго место и додају још свашта. Дошло је до замора материјала, вратиће се Ноле брзо“, допунио је Јаковљевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

М

16.11.2016 01:24

А ста реци ,за енглезе,они су највисе фрустрирани тиме да им је овај килави Мареј Скот,али ето успјели су га купити,а Новаку не могу опростити сто није узео њихово дрзављанство

ОДГОВОРИТЕ