Analiza - Slučaj Đoković: Britanci ga mrze, to je za psihologe!

Raonić laže, njih petorica su se dogovorili kako da sruše Noleta! Selektor naše Dejvis kup reprezenatcije Bogdan Obradović i čuveni doktor Moma Jakovljević o sve učestalijim napadima na srpskog teniskog asa...

Tenis 15.11.2016 | 23:15
Analiza - Slučaj Đoković: Britanci ga mrze, to je za psihologe!
U prošlosti je umeo da kaže „mogu samo da nas mrze“, kako na svetu „nema lepše i pametnije nacije od naše“, da je Mats Vilander kompleksaš, a sad je Bogdan Obradović još jednom u naletu emocija stao uz bok Novaku Đokoviću, tvrdnjom da Britancima teško pada što moraju da gledaju kako srpski as na njihovom terenu pokušava da vrati status najboljeg tenisera današnjice.

Povod za oštre reči selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije bio je napad engleskih novinara na Noleta, samo nekoliko minuta po završetku prvog meča na završnom mastersu u Londonu, koji je doskora najbolji teniser planete vešto izbegao.

„Britanci su još jednom pokazali koliko su frustrirani zbog Novaka Đokovića. To konstantno rade u dugom periodu, međutim, Novak je sjajno odgovorio na sitne provokacije. Znam da mu nije bilo prijatno, ali isto tako znam da mu takve stvari jačaju karakter“, pojasnio je u izjavi Kuriru Bogdan Obradović.

Frontalni napadi na Đokovića, često bez ikakvog sportskog motiva, uglavnom se tumače željom da se pomoću njih Novak izbaci iz ritma kako bi se na taj način omogućio lakši ostanak Endija Marija na prvoj poziciji ATP liste.

„Takvo ponašanje samo potvrđuje njihov karakter zemlje osvajača, kojoj teško pada da neko poput Đokovića, koji je Srbin, bude najbolji na svetu. Oni misle da su najbolji u svemu. A nisu. I ne mogu da se pomire s tim. To je globalni problem za psihologe i sociologe, da s naučne strane objasne tu mržnju i frustraciju“, dodao je Obradović.

Novak Đoković večeras igra drugi meč u Londonu, ovoga puta rival mu je Miloš Raonić, Kanađanin crnogorskog porekla, koji je pre dve večeri savladao Francuza Gaela Monfisa.Daleko zanimljivije je što se Raonić na taj način vratio na teren samo deset dana pošto je u Parizu predao meč Endiju Mariju i tako ozvaničio uspeće Škota na vrh ATP liste, uz obrazloženje da mu je tad pukao butni mišić.

„Ako je stvarno izjavio da je pokidao butni mišić, onda je slagao! Da bi zarasla i minimalna pukotina mišića potrebno je mesec dana. Čak i da je neko istegnuće, krvni podliv i da nije trenirao sve te dane, opet ne bi mogao da se oporavi u ovako kratkom roku! Mogao je da kaže da mu nije dobro ili neki drugi razlog da navede, ali ovo je smešno“, uverava poznati hirirg i sportski doktor Moma Jakovljević u izjavi za Alo.

Iako su dosad kolale priče o raznim teorijama zavere u teniskom svetu, ova je možda i najnovija.

„Oni su se dogovorili šta će ko kome kompenzovati, jer je poznato da u svakom sportu svi hoće da ruše šampiona. Udruže se drugi, treći, peti, šesti... Na šampiona udaraju svi koji su ispod njega, u svakoj profesiji, ne samo u tenisu. Pokušavaju da ga destabiliziju, ali, naravno, ne bi trebalo na to da se obazire. Sada raznorazni lupetaraju kako je zbog ishrane pao na drugo mesto i dodaju još svašta. Došlo je do zamora materijala, vratiće se Nole brzo“, dopunio je Jakovljević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

M

16.11.2016 01:24

A sta reci ,za engleze,oni su najvise frustrirani time da im je ovaj kilavi Marej Skot,ali eto uspjeli su ga kupiti,a Novaku ne mogu oprostiti sto nije uzeo njihovo drzavljanstvo

ODGOVORITE