Радоњић претекао Вујошевића!

Тренер Црвене звезде сада има највише победа у регионалном такмичењу.

Кошарка 15.11.2016 | 18:15
Радоњић претекао Вујошевића!
Протутњала је Црвена звезда Драженовим домом и остварила девету узастопну победу у Јадранској лиги. И није то био само тријумф којим је бранилац титуле остао усамљен на врху табеле, већ и рецка која је исписала нове странице кошаркашких алманаха. 

Јер, према статистичким подацима Спортског журнала, Дејан Радоњић је постао тренер са највише победа у историји Јадранске лиге. Чак 197 - 185 у лигашком делу и 12 у плеј-офу. А на путу до врха претекао је Душка Вујошевића. Легендарни стратег Партизана, сада тренер Лиможа, стао је на коти 196, са 179 победа у лиги и 17 у доигравањима. 

Мада Радоњић сада има највише успешних похода, подаци кажу да му је за то било потребно 287 утакмица. Уписао је и 90 пораза  (84+6) док је његов први пратилац водио укупно 262 меча, све као тренер Партизана. Уз 66 неуспешних издања (59+7). 

Дејану Радоњићу, иначе тренеру са највише победа у историји Црвене звезде, ово је 11. сезона као главном тренеру у Јадранској лиги. Подсетимо, он је првих осам година водио Будућност (од сезоне 2006/2007), а од априла 2013. године преузима Црвену звезду и враћа је на врх регионалне кошарке, али и у најбоље европско друштво. 

Трофејни стручњак је са Црвеном звездом освојио по два пехара у АБА лиги, Суперлиги и Купу Србије, док је на клупи Будућности узео по шест националних шампионата и купова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар