Radonjić pretekao Vujoševića!

Trener Crvene zvezde sada ima najviše pobeda u regionalnom takmičenju.

Košarka 15.11.2016 | 18:15
Radonjić pretekao Vujoševića!
Protutnjala je Crvena zvezda Draženovim domom i ostvarila devetu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi. I nije to bio samo trijumf kojim je branilac titule ostao usamljen na vrhu tabele, već i recka koja je ispisala nove stranice košarkaških almanaha. 

Jer, prema statističkim podacima Sportskog žurnala, Dejan Radonjić je postao trener sa najviše pobeda u istoriji Jadranske lige. Čak 197 - 185 u ligaškom delu i 12 u plej-ofu. A na putu do vrha pretekao je Duška Vujoševića. Legendarni strateg Partizana, sada trener Limoža, stao je na koti 196, sa 179 pobeda u ligi i 17 u doigravanjima. 

Mada Radonjić sada ima najviše uspešnih pohoda, podaci kažu da mu je za to bilo potrebno 287 utakmica. Upisao je i 90 poraza  (84+6) dok je njegov prvi pratilac vodio ukupno 262 meča, sve kao trener Partizana. Uz 66 neuspešnih izdanja (59+7). 

Dejanu Radonjiću, inače treneru sa najviše pobeda u istoriji Crvene zvezde, ovo je 11. sezona kao glavnom treneru u Jadranskoj ligi. Podsetimo, on je prvih osam godina vodio Budućnost (od sezone 2006/2007), a od aprila 2013. godine preuzima Crvenu zvezdu i vraća je na vrh regionalne košarke, ali i u najbolje evropsko društvo. 

Trofejni stručnjak je sa Crvenom zvezdom osvojio po dva pehara u ABA ligi, Superligi i Kupu Srbije, dok je na klupi Budućnosti uzeo po šest nacionalnih šampionata i kupova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar