Растанак с Угом ипак пријатељски - биће пара и за Звезду!

Уместо Португалца који иде у Кину стижу двојица новајлија да појачају напад, озваничење трансфера у децембру...

Фудбал 15.11.2016 | 14:30
Растанак с Угом ипак пријатељски - биће пара и за Звезду!
Португалац Уго Вијеира напушта Црвену звезду, то је сада потпуно извесно, али српски шампион ће ипак успети да нешто заради на доскорашњем првом нападачу. Како тврди Спортски журнал стрелац седам погодака за црвено-беле у овом шампионату - чиме је и даље први голгетер Суперлиге - добио је две понуде из Кине и одлучио је да једну прихвати. 

Вијеира је у последње време у потпуно другом плану, недавно за њега није било место у стартних 11 чак ни када је Звезда играла у формацији 4-4-2 у Чачку, па је разумљиво што жели да што пре напусти Маракану. На срећу Београђана, растанак ће ипак бити пријатељски, јер Португалац неће чекати лето како би отишао без обештећења и себи обезбедио уноснији уговор, већ ће кофере спаковати у јануару. Преостало је само још да се клуб договори са Кинезима, што ће бити лакши део посла.

Вијеири уговор истиче наредног лета и он има могућност да ове зиме преговара са заинтересованим странама и потпише предуговор. Тако би окренуо леђа клубу који му је препородио каријеру. Ту опцију Уго одбацује на своју штету, решен да са стадиона Рајко Митић оде уздигнута чела и остави отворена врата да се једног дана можда и врати. Потпис новог уговора потпуно је нереална опција из неколико разлога. Основни су финансије. Звезда нема могућност да повећа плату Португалцу, а без значајно бољих услова нема ни озбиљних преговора, пише Журнал. 

Лист такође наводи да чињеница да је трансфер у Кину јако близу неће искључити Вијеиринзначај за резултате у последнних шест овогодишњих кола. Он ће имати улогу џокера и добити шансу да се на леп начин опрости од Црвене звезде.  

Српски шампион увелико припрема терен за одлазак Португалца. Тако ће нападачки ред ове зиме постати јачи за Немању Милића из Спартака и Срђана Вујаклију. Њихови доласци биће озваничени у децембру, закључује причу Спортски журнал.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар