Rastanak s Ugom ipak prijateljski - biće para i za Zvezdu!

Umesto Portugalca koji ide u Kinu stižu dvojica novajlija da pojačaju napad, ozvaničenje transfera u decembru...

Fudbal 15.11.2016 | 14:30
Rastanak s Ugom ipak prijateljski - biće para i za Zvezdu!
Portugalac Ugo Vijeira napušta Crvenu zvezdu, to je sada potpuno izvesno, ali srpski šampion će ipak uspeti da nešto zaradi na doskorašnjem prvom napadaču. Kako tvrdi Sportski žurnal strelac sedam pogodaka za crveno-bele u ovom šampionatu - čime je i dalje prvi golgeter Superlige - dobio je dve ponude iz Kine i odlučio je da jednu prihvati. 

Vijeira je u poslednje vreme u potpuno drugom planu, nedavno za njega nije bilo mesto u startnih 11 čak ni kada je Zvezda igrala u formaciji 4-4-2 u Čačku, pa je razumljivo što želi da što pre napusti Marakanu. Na sreću Beograđana, rastanak će ipak biti prijateljski, jer Portugalac neće čekati leto kako bi otišao bez obeštećenja i sebi obezbedio unosniji ugovor, već će kofere spakovati u januaru. Preostalo je samo još da se klub dogovori sa Kinezima, što će biti lakši deo posla.

Vijeiri ugovor ističe narednog leta i on ima mogućnost da ove zime pregovara sa zainteresovanim stranama i potpiše predugovor. Tako bi okrenuo leđa klubu koji mu je preporodio karijeru. Tu opciju Ugo odbacuje na svoju štetu, rešen da sa stadiona Rajko Mitić ode uzdignuta čela i ostavi otvorena vrata da se jednog dana možda i vrati. Potpis novog ugovora potpuno je nerealna opcija iz nekoliko razloga. Osnovni su finansije. Zvezda nema mogućnost da poveća platu Portugalcu, a bez značajno boljih uslova nema ni ozbiljnih pregovora, piše Žurnal. 

List takođe navodi da činjenica da je transfer u Kinu jako blizu neće isključiti Vijeirinznačaj za rezultate u poslednnih šest ovogodišnjih kola. On će imati ulogu džokera i dobiti šansu da se na lep način oprosti od Crvene zvezde.  

Srpski šampion uveliko priprema teren za odlazak Portugalca. Tako će napadački red ove zime postati jači za Nemanju Milića iz Spartaka i Srđana Vujakliju. Njihovi dolasci biće ozvaničeni u decembru, zaključuje priču Sportski žurnal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar