Мед и цимет - шта лијечи ова комбинација?

Научници тврде да је мед врло ефикасан у лечењу бројних болести, а када се комбинује с циметом постаје смртоносно оружје за вирусе, висок ниво холестерола, шећера у крви и других непријатеља за наше здравље.

Здравље 15.11.2016 | 10:21
Мед и цимет - шта лијечи ова комбинација?
Срчана обољења

Направите пасту од меда и цимета. Мажите је на кришке хлеба уместо мармеладе и редовно једите за доручак. То ће смањити ниво холестерола у артеријама и спречити инфаркт.

Артритис

Додајте две велике кашике меда и једну кашику цимета у чашу с топлом водом. Пијте ујутро и увече. Када се редовно конзумира, може да помогне као лек против рака, па чак и излечи хронични артритис.

Инфекција жучне кесе

Помешајте две веће кашике цимета и једну кашику меда у чаши с млаком водом. Пијте ову мешавину сваки дан, она ће уништити микробе у жучној кеси.

Холестерол

Помешајте два веће кашике меда и три кашике цимета у великој чаши с чајем. Када ово будете пили, ниво холестерола ће се смањити за 10 одсто за само два сата.

Прехлада

Ако имате прехладу, узмите једну велику кашику меда са ¼ кашиком цимета. Узимајте ову мешавину три дана заредом. То ће решити прехладу, хронични кашаљ и зачепљење синуса.

Болови у стомаку

Мед у комбинацији с циметом ће елиминисати болове у стомаку. Редовним узимањем је могуће уклонити чир на желуцу.

Имунолошки систем

Редовно конзумирање меда и цимета у праху јача имунитет и штити организам од бактерија и вируса.

Грип

Шпански лекари су открили да мед садржи природне састојке који убијају вирусе и штите од грипа.

Губитак тежине

Кувајте чашу воде с медом и циметом у праху и пијте свако јутро на празан желудац пола сата пре доручка. Када се редовно конзумира, помаже у губљењу килограма.

Задах

Сваког јутра исперите уста топлом водом у коју сте додали једну кашику меда и цимета. Ова мешавина помоћи ће вам да одржите свеж дах цео дан.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

15.11.2016 14:31

Имате од Пелагица књиге у којој су описана лецење разних болести природним пурем уз помоц цајева итд. Дављеник се и за сламку хвата а болестан цовјек за сваку могуцност које би могла њега да излеци. Због тога болест треба на време спрецити а не само лецити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК-лого

16.11.2016 08:49

Зашто лечити зар нам неће излечити сваку болест Господ Бог само треба веровати бар би ти то као поборник вјере требао знати.Свако обраћање доктору и вјера у докторско излечење је јерес и то сотонистички где се смије вјероват доктору да може излечити некога а да то није Божије дело.Све лепо је Божије а све лоше је сотонско.Пелагића књига и будалаштиње у исте су само губљење времена.Доктору вјеруј за операцију и не вјеруј за таблете јер њих дају кантом да једеш.

Name

Бранко Стерниша

04.12.2016 09:35

Бог је дао и љекаре у помоћ човјећанству. Апостол Лука је био "љубљени доктор". Тачно је да Бог понекад оздравља болести ( и ја сам доживио 2 оздрављења путем молитве), али чињеница је да Он не лијечи увјек сваку болест иако Он то без сумње може. Апостол Павле је савјетовао Тимотеја да попије мало вина ради обољења стомака итд.

ОДГОВОРИТЕ