Med i cimet - šta liječi ova kombinacija?

Naučnici tvrde da je med vrlo efikasan u lečenju brojnih bolesti, a kada se kombinuje s cimetom postaje smrtonosno oružje za viruse, visok nivo holesterola, šećera u krvi i drugih neprijatelja za naše zdravlje.

Zdravlje 15.11.2016 | 10:21
Med i cimet - šta liječi ova kombinacija?
Srčana oboljenja

Napravite pastu od meda i cimeta. Mažite je na kriške hleba umesto marmelade i redovno jedite za doručak. To će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti infarkt.

Artritis

Dodajte dve velike kašike meda i jednu kašiku cimeta u čašu s toplom vodom. Pijte ujutro i uveče. Kada se redovno konzumira, može da pomogne kao lek protiv raka, pa čak i izleči hronični artritis.

Infekcija žučne kese

Pomešajte dve veće kašike cimeta i jednu kašiku meda u čaši s mlakom vodom. Pijte ovu mešavinu svaki dan, ona će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol

Pomešajte dva veće kašike meda i tri kašike cimeta u velikoj čaši s čajem. Kada ovo budete pili, nivo holesterola će se smanjiti za 10 odsto za samo dva sata.

Prehlada

Ako imate prehladu, uzmite jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašikom cimeta. Uzimajte ovu mešavinu tri dana zaredom. To će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bolovi u stomaku

Med u kombinaciji s cimetom će eliminisati bolove u stomaku. Redovnim uzimanjem je moguće ukloniti čir na želucu.

Imunološki sistem

Redovno konzumiranje meda i cimeta u prahu jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Grip

Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Gubitak težine

Kuvajte čašu vode s medom i cimetom u prahu i pijte svako jutro na prazan želudac pola sata pre doručka. Kada se redovno konzumira, pomaže u gubljenju kilograma.

Zadah

Svakog jutra isperite usta toplom vodom u koju ste dodali jednu kašiku meda i cimeta. Ova mešavina pomoći će vam da održite svež dah ceo dan.

B 92
foto:internet

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

15.11.2016 14:31

Imate od Pelagica knjige u kojoj su opisana lecenje raznih bolesti prirodnim purem uz pomoc cajeva itd. Davljenik se i za slamku hvata a bolestan covjek za svaku mogucnost koje bi mogla njega da izleci. Zbog toga bolest treba na vreme spreciti a ne samo leciti!

ODGOVORITE
Name

MK-logo

16.11.2016 08:49

Zašto lečiti zar nam neće izlečiti svaku bolest Gospod Bog samo treba verovati bar bi ti to kao pobornik vjere trebao znati.Svako obraćanje doktoru i vjera u doktorsko izlečenje je jeres i to sotonistički gde se smije vjerovat doktoru da može izlečiti nekoga a da to nije Božije delo.Sve lepo je Božije a sve loše je sotonsko.Pelagića knjiga i budalaštinje u iste su samo gubljenje vremena.Doktoru vjeruj za operaciju i ne vjeruj za tablete jer njih daju kantom da jedeš.

Name

Branko Sterniša

04.12.2016 09:35

Bog je dao i ljekare u pomoć čovjećanstvu. Apostol Luka je bio "ljubljeni doktor". Tačno je da Bog ponekad ozdravlja bolesti ( i ja sam doživio 2 ozdravljenja putem molitve), ali činjenica je da On ne liječi uvjek svaku bolest iako On to bez sumnje može. Apostol Pavle je savjetovao Timoteja da popije malo vina radi oboljenja stomaka itd.

ODGOVORITE