Какав одговор Милеру из Сан Марина...!

Ово су момци који следе своје снове, а не ваша правила! Директор ПР службе тамошњег фудбалског Савеза Алан Гасперони написао је саопштење које је већ одјекнуло Европом и изазвало море позитивних коментара.

Фудбал 16.11.2016 | 11:30
Какав одговор Милеру из Сан Марина...!
Изјаве Томаса Милера о томе како не схвата чему служе мечеви са аматерским селекцијама попут Сан Марина тешко је пао љубитељима најважније споредне ствари на свету у омаленој држави на источном ободу Апенина.

Нападач Бајерна и репрезентације Немачке није успео да постигне ниједан од осам голова Панцера у Серавалеу, након чега је изразио незадовољство.

„Мечеви попут овог нашег са Сан Марином немају никакве везе са професионалним фудбалом. Не разумем сврху утакмице попут ове. Поготово у овакво згуснутом календару такмичења“, рекао је Милер.

Директор ПР службе тамошњег фудбалског Савеза Алан Гасперони написао је саопштење које је већ одјекнуло Европом и изазвало море позитивних коменатара.

„Драги Томасе,

Имаш право, утакмице попут ових петком увече не значе ништа. Барем теби. С друге стране, драги Томасе, не мораш доћи у Сан Марино у викенду без Бундеслиге. То вече си могао да проведеш са супругом на каучу ваше луксузне виле или можда на неком догађају које је организовао твој спонзор и где би на рачун свог присуства инкасирао неколико десетина хиљада евра.

Верујем ти, али ми дозволи да ти дам десет добрих разлога због чега је утакмица Сан Марино – Немачка била врло корисна, па ако би ме само послушао – радо би чуо твоја размишљања.

1. Овај меч ти је добро дошао због тога што си показао да не можеш да постигнеш погодак чак ни против слабашних екипа као што је наша. И немој рећи да се ниси изнервирао и када ти је Симончини блокирао шут за гол.

2. Овај меч је послужио твојим менаџерима (чак и Бекенбауеру и Руменигеу) да им докажемо како они нису ексклузивни „власници“ фудбала, него да су прави власници сви они који га воле, а којима – свиђало се то теби или не – припадамо и ми.

3. Овај сусрет је послужио стотинама новинара из Европе и света да их подсети да још постоје момци који следе своје снове, а не ваша правила.

4. Овај сусрет је послужио вама Немцима да вас подсети како се неке ствари никада не мењају, и како вас је и историја научила да насилнички приступ није увек гарант да су ствари такве каквим их насилник жели приказати.

5. Овај меч послужио је да две стотине људи у Сан Марину послушају тренере и раде најбоље што могу. Ко зна, једног дана ће им се тај напоран рад исплатити путем награде у виду утакмице против светских шампиона.

6. Овај сусрет послужио је твом Савезу (и нашем такође) да прикупи новац од ТВ права путем којег ти можеш наплатити своју муку звану пут у Сан Марино, а Савез ти може изградити терене за децу, школе и учинити стадионе сигурнијима. Одаћу ти тајну, наш Савез гради нови терен у забаченом селу званом Аквавива. Ти би могао да га изградиш од шест зарађених плата, а ми ћемо га изградити од новца који смо добили за 90 минута утакмице с вама. Није лоше, зар не?

7. Овај сусрет је послужио државици тек нешто већој од твог терена у Михнену да се о њој прича из добрих разлога, јер фудбалска утакмица увек представља добар разлог.

8. Овај сусрет је послужио твом пријатељу Гнабрију, који је на свом репрезентативном дебију постигао хет-трик.

9. Овај сусрет је послужио народу Сан Марина да се осети срећним и подсети да поседује прави национални тим.

10. На крају, овај сусрет је послужио да се подсетим како ћеш испод свих тих најлепших Адидас тренирки које носиш увиек остати онај тип сандале преко белих чарапа.

С љубављу, ваш Алан“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

модричанин

16.11.2016 11:36

Свака ти част Алане.Милеру је сујета повријеђена јер није дао ниједан гол.

ОДГОВОРИТЕ