Kakav odgovor Mileru iz San Marina...!

Ovo su momci koji slede svoje snove, a ne vaša pravila! Direktor PR službe tamošnjeg fudbalskog Saveza Alan Gasperoni napisao je saopštenje koje je već odjeknulo Evropom i izazvalo more pozitivnih komentara.

Fudbal 16.11.2016 | 11:30
Kakav odgovor Mileru iz San Marina...!
Izjave Tomasa Milera o tome kako ne shvata čemu služe mečevi sa amaterskim selekcijama poput San Marina teško je pao ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu u omalenoj državi na istočnom obodu Apenina.

Napadač Bajerna i reprezentacije Nemačke nije uspeo da postigne nijedan od osam golova Pancera u Seravaleu, nakon čega je izrazio nezadovoljstvo.

„Mečevi poput ovog našeg sa San Marinom nemaju nikakve veze sa profesionalnim fudbalom. Ne razumem svrhu utakmice poput ove. Pogotovo u ovakvo zgusnutom kalendaru takmičenja“, rekao je Miler.

Direktor PR službe tamošnjeg fudbalskog Saveza Alan Gasperoni napisao je saopštenje koje je već odjeknulo Evropom i izazvalo more pozitivnih komenatara.

„Dragi Tomase,

Imaš pravo, utakmice poput ovih petkom uveče ne znače ništa. Barem tebi. S druge strane, dragi Tomase, ne moraš doći u San Marino u vikendu bez Bundeslige. To veče si mogao da provedeš sa suprugom na kauču vaše luksuzne vile ili možda na nekom događaju koje je organizovao tvoj sponzor i gde bi na račun svog prisustva inkasirao nekoliko desetina hiljada evra.

Verujem ti, ali mi dozvoli da ti dam deset dobrih razloga zbog čega je utakmica San Marino – Nemačka bila vrlo korisna, pa ako bi me samo poslušao – rado bi čuo tvoja razmišljanja.

1. Ovaj meč ti je dobro došao zbog toga što si pokazao da ne možeš da postigneš pogodak čak ni protiv slabašnih ekipa kao što je naša. I nemoj reći da se nisi iznervirao i kada ti je Simončini blokirao šut za gol.

2. Ovaj meč je poslužio tvojim menadžerima (čak i Bekenbaueru i Rumenigeu) da im dokažemo kako oni nisu ekskluzivni „vlasnici“ fudbala, nego da su pravi vlasnici svi oni koji ga vole, a kojima – sviđalo se to tebi ili ne – pripadamo i mi.

3. Ovaj susret je poslužio stotinama novinara iz Evrope i sveta da ih podseti da još postoje momci koji slede svoje snove, a ne vaša pravila.

4. Ovaj susret je poslužio vama Nemcima da vas podseti kako se neke stvari nikada ne menjaju, i kako vas je i istorija naučila da nasilnički pristup nije uvek garant da su stvari takve kakvim ih nasilnik želi prikazati.

5. Ovaj meč poslužio je da dve stotine ljudi u San Marinu poslušaju trenere i rade najbolje što mogu. Ko zna, jednog dana će im se taj naporan rad isplatiti putem nagrade u vidu utakmice protiv svetskih šampiona.

6. Ovaj susret poslužio je tvom Savezu (i našem takođe) da prikupi novac od TV prava putem kojeg ti možeš naplatiti svoju muku zvanu put u San Marino, a Savez ti može izgraditi terene za decu, škole i učiniti stadione sigurnijima. Odaću ti tajnu, naš Savez gradi novi teren u zabačenom selu zvanom Akvaviva. Ti bi mogao da ga izgradiš od šest zarađenih plata, a mi ćemo ga izgraditi od novca koji smo dobili za 90 minuta utakmice s vama. Nije loše, zar ne?

7. Ovaj susret je poslužio državici tek nešto većoj od tvog terena u Mihnenu da se o njoj priča iz dobrih razloga, jer fudbalska utakmica uvek predstavlja dobar razlog.

8. Ovaj susret je poslužio tvom prijatelju Gnabriju, koji je na svom reprezentativnom debiju postigao het-trik.

9. Ovaj susret je poslužio narodu San Marina da se oseti srećnim i podseti da poseduje pravi nacionalni tim.

10. Na kraju, ovaj susret je poslužio da se podsetim kako ćeš ispod svih tih najlepših Adidas trenirki koje nosiš uviek ostati onaj tip sandale preko belih čarapa.

S ljubavlju, vaš Alan“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

modričanin

16.11.2016 11:36

Svaka ti čast Alane.Mileru je sujeta povrijeđena jer nije dao nijedan gol.

ODGOVORITE