Осам веома реалних сценарија апокалипсе

Како наводе стручњаци наша егзистенција на планети Земљи је веома крхка. Опстајемо милијарду година у веома деликатној равнотежи. Међутим, наша драгоцена Земља једног дана највероватније више неће бити толико гостољубива према начину живота на који смо навикли.

Свијет 14.11.2016 | 16:52
Осам веома реалних сценарија апокалипсе
"Буссинес Инсидер" наводи осам апоклаиптичних сценарија потпуног нестанка планете Земље:

1. Хлађење језгара Земље



Земља је окружена заштитиним магнетним штитом који се назива магнетосфера.

Електромагнетне силе, знатно снажније од силе гравитације или силе сударнаја, у магнетосфери су заробиле мешавину јона и електрона. Магнетосфера одбија електронске честице које долазе из Сунца, које приликом одбијања мењају облик и величину.

Оне у Земљиној клими могу да изазову опасне геомагнетске олује. Ако се течна Земљина језгра охладе, онда ће наша планета остати без магнетосфере и без заштите од солатних ветрова који ће нашу планету послати у свемир.

Овакву судбину је Марс доживео пре милијарду година, а он је некада био богат водом.

2. Земља ће се ширити и на крају умрети



Земљин положај у односу на Сунце се сматра једним од најважнијих аспеката нашег постојања. Сунце је звезда, а звезде умиру. Наше Сунце је до сада превалило половину свог живота, током кога непрестано претвара водоник у хелијум, али то неће трајати вечно.

Кроз милијарду година ће Сунце остати без водоника и догодиће се жестока реакција која ће приближити земљу Сунцу, кад ће изгорети сва жива бића на нашој планети, а затим и испарити.

3. Могућност завршетка у смртоносној орбити

Планете луталице могу да "улете" у Сунчев систем и тако одбаце Земљу у не тако гостољубиву орбиту. Земља би тада постала ледена кугла.

4. Планета "луталица" ће се сударити са Земљом



Уместо да прође поред нас, "планета луталица" би могла да погоди нашу планету, што и није неки преседан, јер је пре 4,5 милијарди година управо таква планета забила у једну већу, од које је настао Месец и Земља, наводи "Бусинесс Инсидер".

5. Земљу ће погодити астероид



Стене из свемира су трајно докрајчиле диносаурусе. Међутим, само велики број астероида може до краја да уништи целу планету Земљу. У прошлости је већ било оваквих удара. Они могу да подигну температуру на 480 степени целзијуса, који не може да преживи ниједно данашње живо биће, пише "Бусинесс Инсидер".

6. Приближићемо се лутајућој црној рупи



Ово је сценарио који је најчешћи код холивудских сценариста. Истина је да не постоји много информација о црној рупи, али није немогуће да она прође кроз наш систем, што би било погубно по живоз на Земљи.

Појединци сматрају да би се атоми у додиру са црном рупом могли раздвојити, док физичари сматрају да би она Земљу могла да одвуче у други свемир. Уколико Земља избегне судар са црном рупом ипак би пролазак поред ње могао да изазове потресе, или да нас одбаци на Сунце или ван Сунчевог система.

7. Гама зрачења ће уништити Земљину атмосферу

Гама зрачења су веома моћни феномен и само једна експлозија емитује више енергије него сунце током свог животног века.

Овакава енергија може да уништи озонски омотач, да "окупа" Земљу ултраљубичастим светлом и подстакне рапидно глобално хлађење. Претпоставља се да су гама зрачења пре 440 милиона година изазвала прво масовно изумирање у свемиру.

8. Свемир ће да се распадне у комадиће

Овај сценарио неће бити погубан само за нашу планету, већ за цео свемир. Наиме, мистериозне силе, које научници називају "мрачном енергијом" покушавају да свемир "раскомадају".

Ова мрачна енргија до сада није показала резултате, али ако овим интензитетом настави да прети читавом свемиру, за отприлике 22 милиона година све ће нестати у радијацији.

Извор: Блиц
Фото: НАСА

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дијагноза

14.11.2016 16:26

Има још један сценарио. Ако Црвени Кмери завладају Црна Рупа је мала маца..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

14.11.2016 16:31

Све су то људске теорије или препоставке које могу пуно прије да се обистинр кроз пророства Светих Отаца ЦРКВЕ о последњим данима и смаку свјета који неизбјезно долази због грехе људски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гресник

14.11.2016 17:00

Који су то гресници људи и засто смо гресници.Због тога сто не зивимо по законима Цркве-Серијатским законима.Ти си цовјеце ко Православни вехабија стално ти црква у устима иди брате имас вјерске новине замонаси се и покази своје вјерско слепило слузеци владике и гланцај им аудије и благосиљај им сједиста где це паметно дупе да им сједне.Цовеце Библија је копија Сумерских глинених плоца старих преко 20 000година.Процитај мало како су настали људи-робови Анунакијима и знат цес ста знаци ГОЈЕ јеврејски назив за све сем одабране.Одабрани су исто били слуге само одабрани да слузе исте као ми људе који су ГМО ДНК стварали нове људе путем медицинске манипулације.Усмјерити једну врсту је најбоље дати јој религију и написати књигу у којој цес јој објаснити ста це јој се десити у будуцности.Ако неко те догадјаје цека и вјерује у њих ти си те особе и усмјерио да иду у том правцу па где је ту право избора цовјеково ако знамо да Црква тврди да смо гресни у самом зацетку па БОГ је нас такве направио неспособне.

Name

ре гресник

14.11.2016 19:23

Излази цовек из јавне куце,цује јаку грмљавину на небу и повикне,"удри Бозе праведне". Иза њега стојеци у вратима,дама код које је управо био,га исправи викуци, "греснике,удри греснике".

Name

А прва

14.11.2016 17:10

Прва најочигледнија да ће људи уништити Земљу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.11.2016 18:13

Не бојим се ја ни црни рупа ни гама зрачења !! Имамо ми нашег Бају он це се побринути или већ јест, да ниста небуде уреду!!!

Name

цар.

14.11.2016 18:50

Ја цу наруцити,јос једну препеценицу"па куд пукло да пукло.

Name

МИХАИЛО Микиц

14.11.2016 20:23

Царе, позури да попијес јос коју. Мозда це андјео смрти јос ноцас доци да узме гресну дусу твоју?! НЕМА ниста глупље вец када невјерник прица о вјери. Ако Бога нема, засто Њега тада стално спомињете. Зато сто сваки цовјек на земљи најбоље зна грехе своје. Прародитељске грехе које свако људско бице наследјује својим зацецем се цисте Светом Тајном Крстења!