Италијани не одустају: Наполи и „лош момак“ Митровић - вулканска нарав под Везувом!

Цела страница посвећена српском нападачу из Њукасла!

Фудбал 15.11.2016 | 19:30
Италијани не одустају: Наполи и „лош момак“ Митровић - вулканска нарав под Везувом!
Вест о интересовању Наполија за Александра Митровића и могућу трансфер бомбу од 20.000.000 евра лансирао је острвски Мирор пре неколико дана, а сада стиже и потврда из Италије. И то из Рима. Локални Коријере дело спорт, добро упућен када су у питању дешавања у Наполију и римским клубовима, тврди да је прича озбиљна и да би Митровић био право појачање за Наполитанце који траже замену за Милика.

На унутрашњим странама Коријере посвећује Александру Митровић читаву страницу са два текста. “ Идеја Митровић. Наполи у лову на Бенитезове голове”, ставља у први план Коријеречињеницу да је Митровићев тренер у Њукаслу бивши стратег Наполија. У поднаслову се запажа да би Србин из Њукасла могао да буде исправан избор у очекивању повратка Милика. “Прави центарфор, упркос својој усијаној глави”, пише Коријере. Лист пише да су преговори почели јуче по подне преко посредника, али да није уопште сигурно да би трансфер могао да се реализује у јануару будући да Њукасл рачуна на српског репрезентативца. У анализи особина центарфора српске репрезентације из пера дописника Коријереа из Лондона каже се да се у Енглеској још увек питају да ли је Миторовић велики таленат који још није експлодирао или се ради о “лошем момку”. Препричава се Митровићев цео фудбалски пут, од Телеоптика, преко Партизана и младе репрезентације, до Андерлехта и Њукасла.

“Да ли је Митровић неисказани таленат, који можда никада неће изронити? Или лош момак који упркос својим квалитетима бива жртва властитог нестабилног карактера? Или је можда прилика коју треба ухватити у лету, велики шампион којем треба само пружити праву прилику да игра у континуитету?”, пита се Коријере. У тексту се каже да од како је Бенитез дошао на клупу Њукасла Митровић је одиграо само две целе утакмице.

“У овој сезони је резерва Гејлу и Перезу, просечним играчима. Њукасл мора да се врати у Премијер лигу и Бенитез не жели да ризикује тако да нема намеру да 'чека' Митровића. Не би било изненађење да га пусте у Наполи. Нема дискусије о Митровићевом таленту, ни о његовом залагању, али у овом моменту Њукасл није одговорајући тим у којем може да се развија. У међувремену Митровић се концентрисао на рерпезентацију Србије, где у одсуству алтернатива, има статус стартера и узвраћа пуном мером поверење које му даје селектор. Против Велса је постигао трећи гол у квалификацијама, на последњих пет мечева у националном дресу је затресао мрежу пет пута. То је показатељ да зна свој занат, под условом да смири своју вулканску нарав”, закључује Коријере. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар