Italijani ne odustaju: Napoli i „loš momak“ Mitrović - vulkanska narav pod Vezuvom!

Cela stranica posvećena srpskom napadaču iz Njukasla!

Fudbal 15.11.2016 | 19:30
Italijani ne odustaju: Napoli i „loš momak“ Mitrović - vulkanska narav pod Vezuvom!
Vest o interesovanju Napolija za Aleksandra Mitrovića i moguću transfer bombu od 20.000.000 evra lansirao je ostrvski Miror pre nekoliko dana, a sada stiže i potvrda iz Italije. I to iz Rima. Lokalni Korijere delo sport, dobro upućen kada su u pitanju dešavanja u Napoliju i rimskim klubovima, tvrdi da je priča ozbiljna i da bi Mitrović bio pravo pojačanje za Napolitance koji traže zamenu za Milika.

Na unutrašnjim stranama Korijere posvećuje Aleksandru Mitrović čitavu stranicu sa dva teksta. “ Ideja Mitrović. Napoli u lovu na Benitezove golove”, stavlja u prvi plan Korijerečinjenicu da je Mitrovićev trener u Njukaslu bivši strateg Napolija. U podnaslovu se zapaža da bi Srbin iz Njukasla mogao da bude ispravan izbor u očekivanju povratka Milika. “Pravi centarfor, uprkos svojoj usijanoj glavi”, piše Korijere. List piše da su pregovori počeli juče po podne preko posrednika, ali da nije uopšte sigurno da bi transfer mogao da se realizuje u januaru budući da Njukasl računa na srpskog reprezentativca. U analizi osobina centarfora srpske reprezentacije iz pera dopisnika Korijerea iz Londona kaže se da se u Engleskoj još uvek pitaju da li je Mitorović veliki talenat koji još nije eksplodirao ili se radi o “lošem momku”. Prepričava se Mitrovićev ceo fudbalski put, od Teleoptika, preko Partizana i mlade reprezentacije, do Anderlehta i Njukasla.

“Da li je Mitrović neiskazani talenat, koji možda nikada neće izroniti? Ili loš momak koji uprkos svojim kvalitetima biva žrtva vlastitog nestabilnog karaktera? Ili je možda prilika koju treba uhvatiti u letu, veliki šampion kojem treba samo pružiti pravu priliku da igra u kontinuitetu?”, pita se Korijere. U tekstu se kaže da od kako je Benitez došao na klupu Njukasla Mitrović je odigrao samo dve cele utakmice.

“U ovoj sezoni je rezerva Gejlu i Perezu, prosečnim igračima. Njukasl mora da se vrati u Premijer ligu i Benitez ne želi da rizikuje tako da nema nameru da 'čeka' Mitrovića. Ne bi bilo iznenađenje da ga puste u Napoli. Nema diskusije o Mitrovićevom talentu, ni o njegovom zalaganju, ali u ovom momentu Njukasl nije odgovorajući tim u kojem može da se razvija. U međuvremenu Mitrović se koncentrisao na rerpezentaciju Srbije, gde u odsustvu alternativa, ima status startera i uzvraća punom merom poverenje koje mu daje selektor. Protiv Velsa je postigao treći gol u kvalifikacijama, na poslednjih pet mečeva u nacionalnom dresu je zatresao mrežu pet puta. To je pokazatelj da zna svoj zanat, pod uslovom da smiri svoju vulkansku narav”, zaključuje Korijere. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar