Видео - Џеко као из "Надреалиста": Безвезе црвени картон!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине надиграла је селекцију Грчке у Атини, али се кући ипак вратила са само једним освојеним бодом - 1:1 (0:1).

Фудбал 14.11.2016 | 14:30
Видео - Џеко као из "Надреалиста": Безвезе црвени картон!
Утакмицу је обиљежила несвакидашња ситуација гдје се капитен репрезентације Босне и Херцеговине Един Џеко, након једног дуела, којег је судија свирао у корист бх. тима, нагуравао са Кириакосом Пападопоулосом.

Грк је Џеку који је лежао отео лопту, а нападач репрезентације БиХ је, видно изнервиран, прво ухватио Пападопоулоса за ногу, а затим му скинуо шортс. На крају је, док је устајао, оборио грчког репрезентативца који је стајао над њим.



Потез Пападопоулоса није био спортски. Џеков још мање. Међутим, у таквој се атмосфери зна десити да играч направи непромишљен потез. Није оправдање, али се дешава. Сјетимо се само када је Зинедин Зидан главом ударио Марка Матерација у финалу Свјетског првенства.

Такви "ексцеси" нису били страни ни селектору репрезентације Босне и Херцеговине Мехмеду Баждаревићу који је као играч пљунуо судију (лии у његовом правцу), што га је, касније ће се испоставити, пратило практично цијелу каријеру. Примјера је много.

Међутим, горе од самог акта “Дијаманта” је то што је капитен након утакмице у изјави сарајевским извјештачима из Атине рекао да му је судија “безвезе дао црвени картон” и да он не зна зашто је то урадио.



Џекова изјава је толико апсурдна да посјећа на скеч из легендарне "Топ листе надреалиста".

Подсјећамо, ови сарајевски хумористи су, раније поменути инцидент Мехмеда Баждаревића, претворили у један од најпознатијих скечева.

Наиме, Меша је као репрезентативац Југославије у утакмици са Норвешком, након једног прекршаја пљунуо у правцу судије који му је након тога дао црвени картон. Тај потез је Баждаревића коштао одласка на Мундијал.

Надреалисти су на духовит начин “оправдали” потез Баждаревића.



Џеко ће сигурно пропустити наредну утакмицу квалификација за Мундијал 2018. године у Русији против Гибралтара, а можда због неспортског потеза добије и већу казну.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ћорави моцартов новинар...

14.11.2016 14:16

... прави се "Енглез", поштен, добронамеран и вицкаст. Џеку онај мајмун гази и удара по руци и шта је, да га пусти да га настави газити?

ОДГОВОРИТЕ