Video - Džeko kao iz "Nadrealista": Bezveze crveni karton!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nadigrala je selekciju Grčke u Atini, ali se kući ipak vratila sa samo jednim osvojenim bodom - 1:1 (0:1).

Fudbal 14.11.2016 | 14:30
Video - Džeko kao iz "Nadrealista": Bezveze crveni karton!
Utakmicu je obilježila nesvakidašnja situacija gdje se kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, nakon jednog duela, kojeg je sudija svirao u korist bh. tima, naguravao sa Kiriakosom Papadopoulosom.

Grk je Džeku koji je ležao oteo loptu, a napadač reprezentacije BiH je, vidno iznerviran, prvo uhvatio Papadopoulosa za nogu, a zatim mu skinuo šorts. Na kraju je, dok je ustajao, oborio grčkog reprezentativca koji je stajao nad njim.



Potez Papadopoulosa nije bio sportski. Džekov još manje. Međutim, u takvoj se atmosferi zna desiti da igrač napravi nepromišljen potez. Nije opravdanje, ali se dešava. Sjetimo se samo kada je Zinedin Zidan glavom udario Marka Materacija u finalu Svjetskog prvenstva.

Takvi "ekscesi" nisu bili strani ni selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću koji je kao igrač pljunuo sudiju (lii u njegovom pravcu), što ga je, kasnije će se ispostaviti, pratilo praktično cijelu karijeru. Primjera je mnogo.

Međutim, gore od samog akta “Dijamanta” je to što je kapiten nakon utakmice u izjavi sarajevskim izvještačima iz Atine rekao da mu je sudija “bezveze dao crveni karton” i da on ne zna zašto je to uradio.



Džekova izjava je toliko apsurdna da posjeća na skeč iz legendarne "Top liste nadrealista".

Podsjećamo, ovi sarajevski humoristi su, ranije pomenuti incident Mehmeda Baždarevića, pretvorili u jedan od najpoznatijih skečeva.

Naime, Meša je kao reprezentativac Jugoslavije u utakmici sa Norveškom, nakon jednog prekršaja pljunuo u pravcu sudije koji mu je nakon toga dao crveni karton. Taj potez je Baždarevića koštao odlaska na Mundijal.

Nadrealisti su na duhovit način “opravdali” potez Baždarevića.



Džeko će sigurno propustiti narednu utakmicu kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji protiv Gibraltara, a možda zbog nesportskog poteza dobije i veću kaznu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ćoravi mocartov novinar...

14.11.2016 14:16

... pravi se "Englez", pošten, dobronameran i vickast. Džeku onaj majmun gazi i udara po ruci i šta je, da ga pusti da ga nastavi gaziti?

ODGOVORITE