Шумари и приватници у нечелничким фотељама

Пре него што су победили на протеклим локалним изборима већина новоизабраних начелника радила је у шумским газдинствима или су се бавили приватним бизнисом.

Република Српска 14.11.2016 | 07:58
Шумари и приватници у нечелничким фотељама
Фото: Глас српске
Млађан Драгосављевић

Фотеље директора шумских газдинстава оним начелничким заменили су Млађан Драгосављевић (Србац), Горан Вујичић (Трново), Милорад Јагодић (Рогатица), Миленко Авдаловић (Невесиње), док је Владо Остојић из Хан Пијеска био помоћник директора шумског газдинства „Височник“.

Начелник Кнежева Горан Боројевић је пре избора радио у шумском газдинству “Чемерница”.

Посебну пажњу привлачи новоизабрани начелник Рибника Раденко Бањац и то због чињенице да је пре неколико година осуђен због крађе шуме. Управо у то време Раденко Бањац био је в.д. шумског газдинства „Рибник“.


Фото: С. Пашалић / РАС Србија
Милан Ковач

По преради дрвета познати су и начелник Власенице Мирослав Краљевић који има пилану, и начелник Шипова Милан Ковач власник „Дрвне индустрије Шипово“.

"Фактички могу да наставим да водим приватни посао или да га препустим некоме другом. Вероватно ће бити проблема да ускладим све обавезе, али радим 24 часа, брзо мислим и брзо доносим одлуке" истиче Ковач за “ЕуроБлиц”.

Начелник Љубиња Дарко Крунић, који је дипломирани економиста, био је власник продавнице мешовите робе.

"Радио сам тај посао 17 година и након што сам победио на изборима продавницу сам затворио. У администрацији ћу радити сасвим другачији посао, али досадашњи однос са народом нећу никада променити" каже Крунић.


Фото: Моја Херцеговина
Дарко Крунић

Из приватног бизниса у општинску управу дошао је и начелник Вишеграда Младен Ђуревић, који је власник Агенције за геодетске послове “Геоплан”.

"Статус у приватној фирми сам замрзнуо, јер би био у сукобу интереса. Након што сам преузео начелничку функцију не би могао физички стићи да радим оба посла, а и по закону не могу да будем директор док могу остати власник Агенције. Имам једног запосленог геодету и на моје место доћи ће још један који ће ме мењати" рекао је Ђуревић.

Из енергетике у управу

Вођење општина, уместо досадашњег рада у енергетском сектору, преузели су директор „Електродистибуције Градишка“ Зоран Аџић и Бошко Југовић у Палама, технички директор у „Електродистрибуцији“, док је Лука Петровић на чело Требиње дошао из „ХЕТ на Требишњици“.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аполитична, али реална

14.11.2016 07:36

Овај из Хан Пијеска је "уваљивао" труле крушке народу по пијаци, док су општину водили образовани људи. Није имао новца за нове панталоне. Када једне опере није могао изаћи вани док му се не осуше. А сада? Сада он са купљеном дипломом је први човјек општине. Било би добро да га неки новинар пита гдје је завршио факултет, односно гдје се налази зграда факултета који је завршио. Ако буде знао ја ћу лајати ко куја у центру општине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

14.11.2016 09:04

Пуна је Босна таквих, дзаба је нама лајат.

Name

Дзабе

24.11.2016 19:21

Дзабе је лајати, треба поцети уједати...

Name

Рибник

14.11.2016 09:54

За Рибник је нормално да су криминалци у опстини,ту је одборник снсд и Младенко Топаловиц,директор фармаленда из којег је са братом од тетке Гораном Дјукицем,родјеним братом Недељком,кумом Дарком Сандаром покрали милионе

ОДГОВОРИТЕ