Šumari i privatnici u nečelničkim foteljama

Pre nego što su pobedili na proteklim lokalnim izborima većina novoizabranih načelnika radila je u šumskim gazdinstvima ili su se bavili privatnim biznisom.

Republika Srpska 14.11.2016 | 07:58
Šumari i privatnici u nečelničkim foteljama
Foto: Glas srpske
Mlađan Dragosavljević

Fotelje direktora šumskih gazdinstava onim načelničkim zamenili su Mlađan Dragosavljević (Srbac), Goran Vujičić (Trnovo), Milorad Jagodić (Rogatica), Milenko Avdalović (Nevesinje), dok je Vlado Ostojić iz Han Pijeska bio pomoćnik direktora šumskog gazdinstva „Visočnik“.

Načelnik Kneževa Goran Borojević je pre izbora radio u šumskom gazdinstvu “Čemernica”.

Posebnu pažnju privlači novoizabrani načelnik Ribnika Radenko Banjac i to zbog činjenice da je pre nekoliko godina osuđen zbog krađe šume. Upravo u to vreme Radenko Banjac bio je v.d. šumskog gazdinstva „Ribnik“.


Foto: S. Pašalić / RAS Srbija
Milan Kovač

Po preradi drveta poznati su i načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević koji ima pilanu, i načelnik Šipova Milan Kovač vlasnik „Drvne industrije Šipovo“.

"Faktički mogu da nastavim da vodim privatni posao ili da ga prepustim nekome drugom. Verovatno će biti problema da uskladim sve obaveze, ali radim 24 časa, brzo mislim i brzo donosim odluke" ističe Kovač za “EuroBlic”.

Načelnik Ljubinja Darko Krunić, koji je diplomirani ekonomista, bio je vlasnik prodavnice mešovite robe.

"Radio sam taj posao 17 godina i nakon što sam pobedio na izborima prodavnicu sam zatvorio. U administraciji ću raditi sasvim drugačiji posao, ali dosadašnji odnos sa narodom neću nikada promeniti" kaže Krunić.


Foto: Moja Hercegovina
Darko Krunić

Iz privatnog biznisa u opštinsku upravu došao je i načelnik Višegrada Mladen Đurević, koji je vlasnik Agencije za geodetske poslove “Geoplan”.

"Status u privatnoj firmi sam zamrznuo, jer bi bio u sukobu interesa. Nakon što sam preuzeo načelničku funkciju ne bi mogao fizički stići da radim oba posla, a i po zakonu ne mogu da budem direktor dok mogu ostati vlasnik Agencije. Imam jednog zaposlenog geodetu i na moje mesto doći će još jedan koji će me menjati" rekao je Đurević.

Iz energetike u upravu

Vođenje opština, umesto dosadašnjeg rada u energetskom sektoru, preuzeli su direktor „Elektrodistibucije Gradiška“ Zoran Adžić i Boško Jugović u Palama, tehnički direktor u „Elektrodistribuciji“, dok je Luka Petrović na čelo Trebinje došao iz „HET na Trebišnjici“.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Apolitična, ali realna

14.11.2016 07:36

Ovaj iz Han Pijeska je "uvaljivao" trule kruške narodu po pijaci, dok su opštinu vodili obrazovani ljudi. Nije imao novca za nove pantalone. Kada jedne opere nije mogao izaći vani dok mu se ne osuše. A sada? Sada on sa kupljenom diplomom je prvi čovjek opštine. Bilo bi dobro da ga neki novinar pita gdje je završio fakultet, odnosno gdje se nalazi zgrada fakulteta koji je završio. Ako bude znao ja ću lajati ko kuja u centru opštine.

ODGOVORITE
Name

Kal

14.11.2016 09:04

Puna je Bosna takvih, dzaba je nama lajat.

Name

Dzabe

24.11.2016 19:21

Dzabe je lajati, treba poceti ujedati...

Name

Ribnik

14.11.2016 09:54

Za Ribnik je normalno da su kriminalci u opstini,tu je odbornik snsd i Mladenko Topalovic,direktor farmalenda iz kojeg je sa bratom od tetke Goranom Djukicem,rodjenim bratom Nedeljkom,kumom Darkom Sandarom pokrali milione

ODGOVORITE