Видео: Ћао Принћипе! Ово се зове испраћај, овако се воле клуб и легенде...!

Спектакл на Цилиндру за крај велике каријере! Толдо, Занети, Самуел, Ајала, Кордоба, Д'Алесандро, Лисандро Лопез...

Фудбал 17.11.2016 | 23:30
Видео: Ћао Принћипе! Ово се зове испраћај, овако се воле клуб и легенде...!
Окружен пријатељима, породицом, фудбалским звездима и хиљадама навијача који се куну у њега, Дијего “Ил Принћипе” Милито је синоћ рекао коначно “адиос” фудбалу!

Легендарни Аргентинац је у спектаклу на једном од култних светских стадиона завршио каријеру. У ревијалном мечу између звезда Расинга и Интера, Милито је поздравио хиљаде навијача који су приредили спектакл на чувеном Цилиндру и како доликује испратили легенду у пензију.

У 37-години, Дијего Милито је као испунујен човек окачио копачке о клин:

“Одлазим оставрених снова. Сањао сам да каријеру завршим у дресу Расинга”, рекао је Дијего на опоштају.

Док су трибине одјекивале: “Милито, Милито, Милито”…



“У оваквом дану не могу да не поменем људе у Европи. Ђенова ме је доевал у Европу и учинила ме познатим у тамошњем фудбалу, а њени навијачи су ме увек третирали боговски. Сарагоса ми је омогућила да играм у великом првенству као што је шпанска Примера. А онда Интер… Незаборавне године сам провео у Интеру. Увек сам се осећао посебно у том клубу. Интерови навијачи су ми пружили моменте за памчење. Хвала им свима”, рекао је Принћипе.

Ипак, као и сваки Аргентинац, Дијего Милито је заљубљен у клуб из домовине. У свој Расинг. Могао је после Интера да бира где ће наставити каријеру. Од енглеске Премијер лиге, преко Пари Сен Жермена до богатих кинеских и америчких клубова. Није било дилеме. Решио је да каријеру заврши у Расингу. Оно што је обећао навијачима када је одлазио са 24 године, на крају је и испунио. И освојио титулу са популарном Академијом прошле године. Тако се доказује љубав према клубу, све остало су празне речи…

“Немам речи да опишем овај осећај. Хвала свима, јер осећај када завршиш каријеру у Расинговом дресу на Цилиндру је нешто неописиво. Хвала ти мој вољени Расинже, хвала вам дивни навијачи. Као што каже наша песма: најбоља ствар коју Расинг има су његови људи”.



Милито је у историју испраћен уз прилично попуњене трибина стадиона који прима 55.000 навијача. На утакмици између легенди Расинга и Милитових пријатеља. Утакмицу су одиграла три тима: “Расинг 2001” су играли чланови шампионске генерације из 2001. године, “Расинг 2014” коју су чинили Милитови саиграчи из шампионског тима од пре две године и екипа Милитових пријатеља састављена од фудбалера са којима је играо или се дружио у Европи.

Расинг 2001: Пецути, Витали, Масијел, Лешбор, Арано, Виверос, Бастија, Лукс, Чатрук, Принсипијано, Естевез, Арсе, Лоскри.

Расинг 2014: Мусо, Пиљуд, Санчез, Убеда, Кампи, Дијаз, Видела, Серро, Оед, Боу, Леандро Милито (Дијегов син), Кампи, Ибањез, Воборил.

Милитови пријатељи: Франческо Толдо, Хавијер Занети, Роберто Ајала, Николас Бурдисо, Валтер Самуел, Иван Кордоба, Леонардо Понсио, Андрес Д’Алесандро, Сиксто Пералта, Макси Родригез, Фернандо Квироз, Родриго Де Паул, Лисандро Лопез, Ђампјетри, Риналди

Милито је за сваки тим одиргао по мало, а у свом стилу се уписао у стрелце играјући у сва три тима. Посебно осушевљење на стадиону је завладало када је савладао Франческа Толда. У спектаклу је као тренер “Милитових пријатеља” учествовао и Дијегов брат Габријел који је дочекан звиждуцима целог стадиона. Очекивано. Габи је легенда љутог градског ривала Индепендијентеа…  



А одушевљење је завладалао када је гол у дресу Расинга постигао Дијегов син Леандро.



После 630 утакмица и 239 голова, Принц је окачио копачке о клин. Расинг, Аргентина и Европа ће га памтити као једног од најфаталнијих голгетера 21 века. Прилика да се још једном подсетимо голова по којима ћемо га памтити...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар